fbpx

Коли я побачила, що мій кавалер очей не зводить з моєї найкращої подруги, то спочатку обурилася, а потім розреготалася – бо вона таки виявилася правою, коли тоді казала ті слова!

Нам з подругою вже по сорок років, за плечима такі-сякі стосунки і по двоє дітей. Те, що я рано вийшла заміж, то не дивно. Адже завжди була така компанійська, весела, могла з хлопцем і сама познайомитися, коли він мені подобався. А от Анна моя повна протилежність! Вона наче з тієї пісні «Що то було, мабуть НЛО», бо цілими днями сиділа з батьками вдома і читала романтичні романи, а потім виявилося, що вона при надії.

Батьки лише руками сплеснули. Але що мали робити – справили пишне весілля і молоді жили з ними, але не довго.

Тобто, який підхід в любові найкращий – чекати і мріяти, чи йти на пролом, не відомо, судячи з нас, то ми обоє зазнали поразки на цьому поприщі.

Хоча Анна вірила, що її доля знайде її і вдома.

Анна вдруге заміж не вийшла, все чекала на принца, а я ще крутилася як могла, бо ж поки жінка гарна, то вона має собі знайти достойного кавалера.

Діти мої вже розбіглися хто куди, то я можу собі влаштовувати особисте життя ні на кого не оглядаючись.

І отак я зустріла в супермаркеті Гришу! Я одразу його запримітила, що неодружений, холостяцький набір продуктів і сам не дуже охайний. Далі я зіштовхнулася з ним візком і мило закліпала очима. Мало хто проти такого вистоював, але цей щось буркнув і далі поїхав купувати консерви.

Я холостяка не відпущу аби що, тому почекала його на вулиці і просто перед ним розсипала продукти і давай голосити:

– Ой, що робити. Як мені тепер це все позбирати, якщо пакет порвався.

Він допоміг мені все зібрати у його пакети і так він мене додому провів та продукти мені доніс.

Як вже я дякувала і казала, що має він прийти до мене на вечерю аби ми вже були квити.

– Якщо ви не прийдете, то я до вас прийду, ви ж самі сказали, що живете в сусідньому будинку!

Гриша тяжко зітхнув і погодився. Я звичайно Анні все розказала і вона мала прийти мені допомогти з вечерею, бо я хоч і вмію куховарити, але вона так на стіл покладе, наче в ресторані.

Поки Анна все викладала на стіл, я прибралася і тут дзвінок у двері – Гриша на порозі з квітами. Побачив Анну і якось так заусміхався, ну я не дуже це зауважила, може це у нього така ввічлива посмішка.

Анна вже почала додому збиратися, як він і каже:

– А куди ви? Хіба вас на вас на вечерю не запросили? Я вас проведу тоді.

– Ні, ні, запросили, – взялася я, – Сідайте і будемо вечеряти і знайомитися.

Я очима кліпаю, усміхаюся, а Гриша з Анни очей не зводить та щось її випитує та киває. Ну як таке може не роздратувати? Бігай за ним по магазину, грай перед ним кіна, витрачайся на вечерю, а він прийшов і на іншу оком кинув?

Ще й подруга теж гарна, знає, що я його собі припасла і бровою не поведе!

А потім я згадала, що вона вірила, що її доля сама її знайде і вголос розреготалася. Вони здивовано на мене глянули, а я кажу:

– Згадала дещо і мушу зателефонувати і то негайно!

Вхопила телефон і вийшла на вулицю. Хай вони собі там поговорять, бо давно я подругу таку не бачила, сяючу, усміхнену. А я собі ще знайду, у мене ж талант знайомитися з чоловіками.

Вернулася я додому, то їх в квартирі не було, на наступний день Анна вся щаслива розказувала, що вони пішли гуляти і потім в кіно, що Гриша дуже мені дякує за те, що звела їх.

– Нема за що, люба, головне аби ти була ось така щаслива завжди, – сказала їй я і ми обнялися, бо ми справжні подруги!

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page