fbpx

Конфісковані безпілотники таки дісталися території України, але абсолютно іншим шляхом, і точно не тим, про який мріяв російський далекобійник із Пскова

Затятий прихильник Путіна Володимир Шилов збирав гроші на безпілотники для окупантів серед своїх підписників, але довезти куплену техніку до місця призначення йому не судилося.

 Про це повідомляє Посольство Естонії в Україні.

Естонія забрала три безпілотники у горедалекобійника і передала Збройним силам України.

Нагадаємо, Шилов, який багато років працював далекобійником і, навіть, має громадянство Естонії, на «патріотичних» засадах вирішив допомогти російській армії.

Чоловік закупив в Естонії три дрони моделі DJI Mini 2 Fly More Combo за €1797, але на кордоні його й арештувала естонська поліція.

Вранці 1 червня естонська поліція безпеки (КаПО) на своєму офіційному сайті повідомила, що 28 травня її співробітники затримали чоловіка середніх років із подвійним громадянством за підозрою у підтримці російської агресії (частина 1 статті 91-1 Кримінального кодексу Естонії), а 30 травня Хар’юський повітовий суд за клопотанням прокуратури заарештував його.

Після конфіскації безпілотники таки дісталися території України, але абсолютно іншим шляхом, і точно не тим, про який мріяв російський далекобійник. Поліція Естонії передала дрони українським військовим для застосування на фронті проти окупантів.

Фото: колаж.

10/05/2022

You cannot copy content of this page