fbpx

Однією з причин війни в Україні є безкарність злочинів комунізму – прем’єрка Естонії Кая Каллас

«Безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин руйнівної і гeноцидної війни на території Європи», – це теза з промови прем’єр-міністерки Естонії Каї Каллас, яку вона озвучила на церемонії вручення Європейської премії політичної культури, передає ЄП.

Напередодні у Швейцарії пройшла церемонія вручення Європейської премії політичної культури, які присудив швейцарський фонд Ганса Рінг’є Каї Каллас за її політичну сміливість у протистоянні російській агресії та за впливову роль у забезпеченні рішучої відповіді західних країн.

“Сьогодні у вільного світу є вікно можливостей зупинити російський імперіалізм. Ми стали свідками величезних змін у політиці країн Заходу. Але ці зміни – лише початок, і вони мають бути стійкими. Агресор не змінив і не скасував своїх злочинних цілей. Це означає, що ми не можемо зробити жодного кроку назад. Навпаки, нам потрібно рухатися вперед, і важливі зміни у нашій політиці мають стати постійними”, – сказала прем’єр-міністерка.

Каллас впевнена, що безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин того, що ми знову зіткнулися із руйнівною війною на європейській землі.

Вона наполягає на розслідуванні воєнних злочинів Кремля і для цього необхідно створити спеціальний міжнародний трибунал.

“Путін розраховує на безкарність. Тому ми тим більше маємо зробити все можливе, щоб усі, хто стоїть за агpесією та масовими злoчинами проти України, були покаpані”, – наголосила Каллас.

Прем’єрка Естонії відстоює позицію, щоб усі радянські пам’ятники були прибрані з публічного простору Естонії якнайшвидше, що обурює естонських pосіян, які, навіть, чергують біля таких пам’ятників, щоб їх не знесли.

Фото: delfi.ee.

08/07/2022

You cannot copy content of this page