fbpx

В Естонії засудили жінку, яка відправила 40 євро для російської армії

Історію далекобійника Владіміра Шилова, який маючи подвійне громадянство Естонії та Росії дуже вболівав за «рускій мір», ми вже розповідали: чоловік оголосив збори на дрони для російської армії і купив їх, за що й був затриманий та засуджений в Естонії, за «сприяння акту агресії іноземною країною.

Історія отримала продовження доволі несподіване – естонське правосуддя взялося за мешканців країни, які скидалися на ці дрони. Так, суд Таллінна засудив жінку, яка перевела 40 євро Шилову з приміткою «Для наших хлопчиків» до банківського платежу, повідомляє Postimees.

Суд довів, що засуджена Ольга Федорова відправила гроші Владіміру Шилову, який купив на них дрони. Суд присудив Федоровій 5 місяців тюремного ув’язнення, проте адвокат порадив жінці піти на угоду судом.

Згідно угоди, покарання не буде виконано, якщо жінка не вчинить умисного злочину протягом випробувального терміну – 1 року та 8 місяців. Ще Федорова має заплатити штраф у розмірі 981 євро.

Естонія карає підтримку акту агресії іноземної держави позбавленням волі на строк до 5 років. Під «підтримкою агресії» трактується придбання та фінансування постачання техніки, у тому числі, наприклад, дронів, для ведення бойових дій різних підрозділів армії.

Суддя, оголошуючи рішення, зазначив, що поки в цьому питання дуже мізерна практика, але покарання є правильним з урахуванням провини. Зазначимо, що жінка проживає на Кіпрі, а судили її в Естонії!

Фото: колаж.

09/05/2022

You cannot copy content of this page