fbpx

Крани, – говорить свекруха скоромовкою, відступаючи до хвіртки, – Крани потекли. Терміново їду. Терміново, – говорить уже з таксі. А я стою і тримаю за руки двох не своїх малюків і не розумію, а як тепер

— Чия більша вина у цій ситуації не зовсім і зрозуміло, – розповідає Марина, – Хто найбільше потерпає? Звичайно я. До того ж у всіх сенсах.

Ситуація досить тривіальна: чоловік із дружиною втомився від виховання своїх діток. Це сім’я сестри мого чоловіка, дітей у них двоє. Коли це сталося, нікому не відомо. Але у відпустку вони збиралися їхати самі, без підростаючого покоління. Ну ніби нічого такого. Діток відправили до бабусі, за сумісництвом моєї свекрухи. А вона жінка ще енергійна, любить посиденьки з подругами влаштовувати та по санаторіях їздити. Але рідній доньці не змогла відмовити, онуків забрала, а Аню з чоловіком відпустила відпочивати.

За кілька днів свекруха приїхала до мене в заміський будинок. Ніби, як на гостину. Мовляв, діти разом гратимуть, та й чисте повітря. Пограла вона з дітьми трохи і почала зачинятися в кімнаті. Каже, що у неї від дітей голова обертом. Виходжу наступного дня у двір, а вона сумки зібрала і їхати збирається.

Розповіла, що крани забула перекрити, і воду прорвало, сусідів заливає. І поїхала, а я залишилася няньчити чотирьох дітей.

Я ж залишилась сама з чотирьма дітьми. І все б нічого, але племінникам чоловіка півтора і три роки. Вони до мами просяться і постійно плачуть. Причому починає одне, а інше підтримує. Чоловік саме у відрядженні, добре що мої чотирирічні близьнята поводились добре і більш-менш самостійно

Коли свекруха перекрила воду, їй терміново знадобилося здати аналізи, потім розібратися із справами, потім до старої подруги.

За два тижні я вже вовком вила. А сестра з чоловіком у цей час насолоджувалися відпусткою та не збиралися повертатися. Свекруха взагалі дзвонити перестала. Ситуація патова.

Я наважилася і набрала сестру чоловіка. Попросила, аби вони повернулись раніше, або хай її мама забирає дітей, бо у мене вже немає ні сил, ні бажання.

Ми завжди мали добрі стосунки: ми часто зустрічалися сім’ями, їздили в гості. Але щось мабуть ми робили не так, раз родичі вирішили з нами так вчинити.

Це сталося рік тому. Родичі наші відпочивали майже два місяці. Приїхавши, вони, як ні в чому не бувало, подарували нам магнітик і поїхали зі своїми дітьми додому. Новий рік ми вперше зустрічали не разом.

Відносини зійшли нанівець і з свекрухою. Причому я нормально з ними спілкувалась, бажання до підтримання стосунків немає саме у них. От тобі і допомогла.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page