fbpx

Максим оголосив, що його обраниця чекає на дитину, і незабаром він стане батьком. Вся рідня була у захваті. Олена Вікторівна дякувала Богові, що її улюбленому синові так пощастило. Не раділа лише рідна сестра

Олена Вікторівна дуже любила свого сина Максима. У неї ще була молодша дочка Женя, але з нею у мами складалися напружені стосунки. Тому Максим був для мами «світлом у віконці» і жінка вважала, що він ─ найкращий.

Максимові двадцять вісім. Він, як і раніше, живе з мамою, яка його пестить і плекає. Він працює сторожем. Все, що заробляє, а це дуже мало, залишає собі. Тому мама по суті повністю забезпечує свого прекрасного синочка, який увесь свій вільний час присвячує собі коханому.

Дочці Жені в цей час двадцять один рік. Вона винаймає невелику квартиру, працює і навчається заочно. Мама з братом упевнені: Женя займається всілякими дурницями. Адже всім відомо, що для дівчини найголовніше вдало вийти заміж.

Рік тому Максим познайомився із Настею. Коли вона дізналася, що при надії, чоловік переїхав жити до її батьків. Думав, що там його приймуть як рідного, здуватимуть з нього порошинки і повністю забезпечуватимуть. Але не тут то було. Виявилося, що у новій родині прийнято заробляти, приносити гроші в загальний котел, допомагати. Максим був до цього не готовий. Після низки суперечок він кинув Настю з дитиною і повернувся додому.

Через тиждень дівчина вмовила його повернутися. Вона сподівалася, що коханий все зрозумів і все виправить. Їй хотілося створити нормальну сім’ю. Але Максим не збирався напружуватися. Ще кілька разів він бігав туди-сюди, і, нарешті, остаточно кинув цивільну дружину і маленького сина.

І не просто покинув, а викреслив зі свого життя. Як не намагалася Олена Вікторівна напоумити сина, нічого не допомогло. Він жодного разу не поцікавився, як росте його дитина, не допомагав матеріально його матері. Казав, що це чужі люди, і йому до них нема ніякого діла.

Минуло трохи часу, і Максим познайомився з іншою дівчиною. Аня була із забезпеченої родини, обіймала високооплачувану посаду, навіть мала власну двокімнатну квартиру. І як у тій приказці, де любов зла, вона закохалася в Максима по вуха.

Хлопець чудово розумів, що Аня прекрасний варіант на роль дружини, тому дуже швидко познайомив її з мамою, з сестрою, майже з усіма родичами. Оголосив, що його обраниця чекає на дитину, і незабаром він стане батьком. Вся рідня була у захваті. Олена Вікторівна дякувала Богові, що її улюбленому синові так пощастило. Не раділа лише рідна сестра:

─ Мамо, він же дурить Аню! Хіба так можна? Та він зрадить її у останній момент! Вона має знати правду!

─ Женю! Не лізь не в свою справу! І не смій, чуєш, не смій нічого розповідати Ані! Прокляну! ─ голосила Олена Вікторівна.

Але Женя не змогла промовчати. Вона розповіла Ганні про першу дівчину Максима, про те, чому вони розійшлися, про те, що він повністю ігнорує свого сина і про те, чому хоче одружитися з нею:

─ Мій брат тебе використовує, Аню. Вибач, але ти маєш право знати, з ким збираєшся зв’язати своє життя.

Анна була вражена. Декілька днів не відповідала на дзвінки Максима. А потім, не добираючи слів, повністю розірвала стосунки. Трохи згодом стало відомо, що вона відмовилася від материнства.

Максим не тямив себе від злості. Олена Вікторівна та вся рідня теж. Всі зрозуміли, звідки повіяв вітер: Женя! Це вона все розповіла Ані! Та як вона тільки посміла! Зрадниця! Гнати її із сім’ї! Усі так і вчинили. Тепер Женю не приймають родичі, мати не хоче бачити, а брат взагалі в бік її не дивиться.

А Женя не розуміє, за що:

─ Хіба я не права? Я просто не дала Ані згубити своє життя поряд з моїм «братиком» і залишити ще одну дитину без батька.

Svitlana Sushko.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page