X

Мій син просто зібрав всі мої речі і відвіз мене на вокзал зі словами: «Я сам до тебе колись приїду. До моєї родини не наближайся». Це мені говорить моя дитина. Я розумію, що всьому виною саме вплив невістки і те, що я дізналась її таємницю

Мій син просто зібрав всі мої речі і відвіз мене на вокзал зі словами: «Я сам до тебе колись приїду. До моєї родини не наближайся». Це мені говорить моя дитина. Я розумію, що всьому виною саме вплив невістки і те, що я дізналась її таємницю.

Мій син, Антон, закінчивши школу пішов навчатись до столичного вишу. Наше село знаходиться досить таки далеко від столиці, жили ми не багато, тому приїздити часто він не міг. Ще з другого курсу він почав проживати із якоюсь дівчиною. Згодом в них з’явився син. Звісно, ми з батьком зібравши купу подарунків поїхали їх відвідати і познайомитись. Дівчина ніби й нічого. В квартирі все перевертом, але ми подумали, що то через появу малюка речі перекладались на інші місця. Довго ми не побули: зранку приїхали, а вже після обіду їхали назад – у нас чимале господарство, на сусідів не залишиш.

Так ми п’ять років і прожили: розмовляючи по телефону і передаючи передачі. Аж ось навесні не стало мого чоловіка. Я втратила опору і супутника життя. Ми разом ще зі школи і я просто не уявляла життя без нього. Я навіть з ліжка підвестись не могла. Добре, що син усе влаштував. Після того, як чоловіка провели в останню путь він запропонував пожити трохи у нього, адже сама я схожа була на сомнамбулу.

Так вперше за все його сімейне життя я приїхала до них, довше ніж на три години. Спершу син був у відпустці, а я переживаючи усе, що відбулось мало на що реагувала, але потім… Щойно син вийшов на роботу, я залишилась сам на сам з невісткою. Що я тут побачила і почула? Як вона дитину свою виховує? Мамочки!

Все починається з самого ранку. Вона будить малого о шостій і починає робити з сонною дитиною якісь вправи. Потім починає його обтирати холодним рушником. Дитину, о шостій! Я не змовчала і попросила не експериментувати над моїм онуком, на що вона якось здивовано і не дуже чемно відповіла, що так вони живуть і жили до моєї появи.

Потім, їжа. Мій син і вона, так само, як і їхня дитина якісь травоядні. Звичайна плитка у них лиш чайник підігріває. Все вони готують у пароварці. У холодильнику крім овочів і риби нічогісінько. Я напекла млинців купила до них згущеного молока, а вона ні сама не їла ні дитині не дала. Там каже якийсь є глютен, а в неї і дитини непереносимість.

Я не хотіла втягувати сина в це все, адже прекрасно розумію, що саме дружина шия: куди поверне так і буде. Тож почала щодня підказувати невістці, як правильно готувати і годувати дитину і чоловіка. Дійшло до того, що я вже не давала до рук їй онука. Просто замкнулась з ним в кімнаті і не дала їй робити оті ранкові процедури. Звісно, вона не мовчала на все це.

Якась вона не вихована геть, чесно кажучи. Якщо мене виховали у повазі до дорослих, то її ні. Не змовчить. Постійно їй усе, що я кажу не так. Я сина вже просила вплинути, він з нею тоді розмовляв. Але хіба ж допомогло? Вже наступного дня вона на всі мої запитання просто мовчала.

А тоді я звернула увагу на свого онука. Матінко рідна, та ця ж дитина не схожа на мого сина ані крапельки. Ну невже він не бачить, що виховує плід кохання дружини з якимось стороннім чоловіком. Я так і сказала невістці, що все знаю.

Знаєте, що ця панянка зробила: записала кілька днів на відео. Ну, поставила десь камеру і все, що відбувалось у нас в квартирі зняла. Мій син просто зібрав всі мої речі і відвіз мене на вокзал зі словами: «Я сам до тебе колись приїду. До моєї родини не наближайся».

Це мені говорить моя дитина. Я розумію, що всьому виною саме вплив невістки і те, що я дізналась її таємницю. Але як прикро.

От як мені далі бути? Сама жити я просто не можу, а син через якусь дівчину мене виставив. Як пояснити дитині, що його обвели навколо пальця і жити в таких умовах неприйнятно?

Передрук заборонено.

 

K Anna:
Related Post