fbpx

Молода маринована кукурудза! Вся моя родина обожнює таку

Вся моя родина обожнює таку кукурузку!

Маринована кукурудза в качанах – молода

Для маринування візьмемо молоду кукурудзу. Її зерна практично білого, молочного кольору, а качани в довжину не більше 15-18 см, з урахуванням листя. Ще знадобиться вода, 9% оцет, горошки чорного перцю (за бажанням), відвар, що залишився після варіння качанів, а також сіль, цукор – для маринаду.

Як приготувати:

Очистіть качани від листя і волосків, добре помийте і обсушіть на рушникeу. Відваріть їх на невеликому вогні, в потрібній для наповнення банок кількості води. Досить готувати всього 5 хв. Після цього дістаньте качани, облийте проточною холодною водою. Викладіть на рушник, щоб вбралася зайва вода.

Поки кукурудза «відмокає», підготуйте банки і кришки: їх гарненько помийте, краще з содою, поставте шийками вниз в широку каструлю з водою, туди ж опустіть кришки, закип’ятіть.

Зменшіть вогонь і простерилизуйте 15 хв. Дістаньте гарячі банки (щоб не обпектися, одягніть на руку кухонну рукавичку або оберніть банку сухим рушником). Поставте шийками вниз на чистий рушник. Кришки залиште в каструлі з водою.

Тепер займемося маринадом: на 1 л кукурудзяного відвару покладіть 1 ст.л солі, 2 ст.л цукру, влийте чверть склянки оцту. Закип’ятіть маринад, варіть 3 хв. Розкладіть качани по банках. У кожну додайте по 3 горошки перцю, залийте гарячим маринадом.

Накрийте банки закаточними кришками, помістіть в каструлю з гарячою водою, доведіть до кипіння. На пастеризацію піде близько години, при малому кипінні. Така тривала пастеризація захистить консервацію від закисання.

Коли вийде потрібний час, банки дістаньте, закрутіть кришками. Переверніть догори денцями, укрийте ковдрою. Через добу можна поставити їх на зберігання.

Зріла кукурудза з овочами – пряна

Для цього рецепта підійдуть як молоді, так і повністю дозрілі качани. Ми будемо маринувати саме дозрілу кукурудзу.

Нам знадобиться:

  • зріла кукурудза з жовтими, твердими зернами. На два великих качана візьмемо:
  • 1 морквину,
  • кілька листків смородини, а також малини або вишні,
  • 2 ч.л солі,
  • 2 ст.л цукру,
  • 4 ст.л 9% оцту,
  • 6 горошин суміші перців,
  • відвар кукурудзи.

Як приготувати:

Відваріть качани в достатній для маринування кількості води. Відвар нам знадобиться для маринаду. На літрову банку піде приблизно 0,5-0,7 л. Варіть довго, до м’якості. Періодично додавайте окріп в википаючу воду.

Поки качани варяться, підготуйте банки і кришки: помийте, простерилизуйте. Як це зробити, ми докладно описали в попередньому рецепті.

Займемося маринадом: коли дістанете відварені качани, покладіть їх на чисту тарінку. А готовий відвар використовуйте для маринаду. Додайте в нього потрібну кількість солі, цукру, влийте оцет. Варіть 5 хв.

На дно кожної гарячої банки покладіть по листку смородини, вишні (або малини), додайте порізану кружальцями половинку моркви. Початки поріжте гострим ножем на брусочки 6 см. Щільно складіть в банку.

Читайте також: Деруни по-особливому. Смакували сьогодні з чоловіком дерунами за цим рецептом. Ну дуууууууууже смачно!

Залийте гарячим маринадом, киньте кілька горошин перцю. Накрийте кришками. Поставте банки в широку каструлю, наповнену гарячою водою для пастеризації. На це піде близько години.

Готові консерви закатати, перевернути, накрити щільно ковдрою. Через добу можна прибрати на зберігання.

Смачного!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page