fbpx

Моя мама – прекрасна людина, – сказав Дмитро Олені, – Є в неї одна риса, яка може тебе здивувати, але ти уваги просто не звертай, добре?

— Ну все, мама приїжджає. Тепер житимемо строго за правилами та законами, тобто за прикметами!, — вигукнув Діма.

 Діма з Оленою одружилися рік тому, але Олені ще не доводилося познайомитися з свекрухою.

— Ти не хвилюйся, вона хороша, добра, ось тільки прикмет дуже багато знає. Цими прикметами вона усіх і дістає неабияк. Хоче як краще, а виходить, що ні кроку ступити не можна без попередження, — пояснив Діма молодій дружині.

Олені було дуже цікаво познайомитися зі свекрухою. Вона й сама знала чимало прикмет, але реальність перевершила всі очікування.

У двері подзвонили, і молода сім’я кинулась до порога.

— Доброго дня, проходьте, — з усмішкою сказала гості Олена.

Але свекруха не поспішала переступати поріг житла. Вона піднесла палець до губ, показуючи, що треба помовчати. Потім жінка нахилилася і перевірила, чи під килимком лежить монетка, яку вона таємно залишила під час свого минулого візиту. Переконавшись, що все гаразд, увійшла до квартири.

Щойно сіли за стіл, свекруха одразу почала всіх навчати розуму. Діма постукав вареним яйцем об стільницю і його мама заголосила:

— Ти що робиш? Ти ж свою долю розколов!

— Мамусь, я не розколов долю, я її знайшов, – усміхнувся хлопець, підморгуючи Олені.

— От не вір, а я поганого не пораджу, – відповіла свекруха.

Потім Дмитро попросив дружину передати сіль. Не встигла Олена віддати сільничку, як свекруха легенько відвела її руки.

— Це ж до сварки! Сіль треба через стіл передавати, а не з рук до рук, — пояснила вона.

— Тепер бери дрібку і кидай через плече, – знову прозвучала порада.

— Мамо, ну ж ми живемо в сучасному світі. Все це просто вигадки, – спробував підтримати Олену Діма.

Але його мама не чула. Далі – краще. На Олену посипались поради, як і що потрібно робити перед сном, зранку, в обід і ввечері. від навроків, кривих поглядів і заздрощів. Під кінець дня у Олени голова йшла обертом.

З одного боку, така турбота здавалася зворушливою, а з іншого трохи стомлювало те, що потрібно постійно стежити за тим, що робиш і як робиш. І найголовніше, щоб це не суперечило прикметам. А запам’ятати їх усі було дуже непросто.

За три тижні мама Дмитра поїхала назад до себе в Італію. Молоді люди видихнули і твердо вирішили збирати гроші на власне житло. мама прекрасна людина, але кидати сіль і спльовувати через плече п’ятдесят разів на день якось зовсім не для них.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page