fbpx

Моя знайома, коли вийшла заміж, розповідала, що свекруха стежить за її поверненнями додому. Свекруха знала, що з роботи Наталя повертається близько шостої вечора. Так ось, о пів на шосту вона займала місце спостерігача біля кухонного вікна

І спостерігала: з якого боку повертається Наташка (не дай Бог з іншого, протилежного від роботи), з ким вона йде (боронь Боже зустріти біля будинку знайомого).

Вдома, звичайно, починалася розмова з притиском: “Чому звідти і хто це був”? Наташка обурювалася і придумувала плани відплати. Чоловік Вітька сміявся над Наталею і говорив, що вона все вигадує – “Робити матері більше нічого, як за тобою стежити щодня?”

І варто зауважити, що Наталя – велика витівниця, та й з почуттям гумору у неї гаразд. План визрів, коли після роботи Наталя з чоловіком поїхали купувати йому нову куртку і джинси. Після довгого шопінгу Наталя вмовила чоловіка зайти в кафе ( “Я так втомилася, коханий, давай перекусимо трохи”), там замовила кілька келихів пінного – собі і чоловікові. Звичайно, після такого нічого не залишалося, як залишити свою машину на парковці і додому повернутися на таксі.

Виходячи з таксі, Наталя мигцем глянула на вікна восьмого поверху: так і є, свекруха була на своєму посту – правда, вже злегка втомлена очікуванням. Дочекавшись, поки чоловік розплатиться з таксистом, Наталя відкрила обійми і почала пригортатися до чоловіка, який явно не очікував такого натиску ( “Ох, коханий, ти такий красунчик. Ми чудесно провели вечір, правда?”) Потім вона відправила розімлілого від зізнань чоловіка за хлібом, а сама, тріумфуючи, піднялася в квартиру.

Словечка, якими обсипала Наталю її свекруха, чув весь будинок: “Така-сяка, я завжди знала, що тобі не можна вірити, як ти посміла”, – лементувала вона, вирішивши, що Наталю до будинку проводжав шанувальник. Суперечку почув Вітька, що саме повернувся з магазину. Свекруха прикусила язик, та пізно.

Відчитавши матір по повній програмі і обіймаючи заплакану дружину, скривджену несправедливими звинуваченнями, Вітьок в той же вечір знайшов квартиру. Потім вони купили свою, ну але не в цьому суть. Головне, допити свекрухи для Наталі залишилися в далекому минулому.

Пам’ятаю, як я сміялася, коли почула цю розповідь від Наталі. Мені здавалося, що вона трохи перебільшує з підозрілістю свекрухи, а все виявилося правдою.

Автор – Aйша Iдрісова

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page