fbpx

Мої тато і мама давно вже пенсіонери, ми виросли і роз’їхалися, а вони вдвох лишились. Тато вже здає а от мама моя ще дуже гарно тримається. Але замість того, аби йти працювати, як роблять усі хто має здоров’я в її віці, вона зайнялась таким, що кому розкажи, сміятимуться

Мої тато і мама давно вже пенсіонери, ми виросли і роз’їхалися, а вони вдвох лишились. Тато вже здає а от мама моя ще дуже гарно тримається. Але замість того, аби йти працювати, як роблять усі хто має здоров’я в її віці, вона зайнялась таким, що кому розкажи, сміятимуться.

Тато мій усе життя працював дуже важко, ніколи не думав ні про себе, ні про своє здоров’я. Саме завдяки його невтомній праці ми з братом маємо як освіту хорошу, так і власні будинки – тато заробив на них нам. Нині він має деякі негаразди зі здоров’ям. Хоч і ходить він, але потрібен тату особливий догляд і коштує те дуже не дешево.

А от мама все життя бухгалтером пропрацювала і самі розумієте, о зі здоров’ям у неї все гаразд. зараз їй шістдесят, але більше сорока не даси. Вона біга і не в переносному, а прямому сенсі того слова.

Ми не раз із братом, та й тато теж, просили її вийти на роботу яку, хоч на пів дня консьєржем, тільки вона не погоджується — сказала, що вже напрацювалася і настав час відпочивати їй. Добре, якби відлежувалася на ліжку. Так вона постійно їздить на дачу і нас просить допомагати їй.

Щоліта, а точніше, з весни і до пізньої осені ми чуємо її прохання про допомогу. то теплицю поставте, то землю придбайте, то отоплення там зробіть. Взимку теж особливо немає перепочинку — то розсадою займеться, понаставить у кожній кімнаті, ходити нема де. Я навіть думаю, що вона спеціально створює видимість бурхливої ​​діяльності, щоб до неї не чіплялися.

Не подумайте, я бажаю щастя матері нашій, але усі питання зі здоров’ям тата вона мовчки на наші із братом плечі переклала і навіть не цікавить її де і що ми беремо. Вона могла б хоча б трішки нам підсобити, ну хоч кілька сот гривень, але ж ні.

А в нас із братом діти ростуть, а з ними і потреби. У тата машина раз у раз ламається — потребує капітального ремонту, а мамі аби розсаду квітів довести до парника, ото вся турбота.

У однокласниці моєї мама на двох роботах і досі працює для покращення матеріального становища сім’ї. А моя нікого не слухає і ніхто її умовити не може.

Мені особисто прикро. Я не із заліза, на дивані не лежу. Я відповідаю за дітей сім’ю і тата свого.

А виходить усе одно? Які аргументи на неї вплинуть? Може, хтось має якісь ідеї?

21,03,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page