fbpx

Ми зібралися повертатися додому, Світлана Антонівна потягла мене в кімнату і вручила подарунки: норкову шубу і сережки з діамантами! Мені! Норкову шубу і сережки з діамантами! Матінко божа! Я ледь не втратила дар мови

Я вийшла заміж понад сімнадцять років назад. Виховуємо трьох діток, восени минулого року у нашій родині з’явилася третя дитина – наша друга донечка. Різниця між старшим сином і молодшою донькою вісім років, і між доньками теж рівно вісім років. Про поповнення ми з чоловіком мовчали до останнього.

Первісток був прийнятий свекрухою з великою радістю. Її велика любов, її перший онук, її гордість. Зате Світлана Антонівна не схвалила, коли я вдруге пішла у декрет. Але, коли з’явилася середня дочка, вона полюбила її з першого погляду. І не дарма – у дочки характер один в один, як у її улюбленої і єдиною бабусі.

Тому і мовчали про поповнення. Ні, Світлана Антонівна не стала б нічого говорити або осудливо хитати головою. Але її красномовні погляди … Вже дуже хотілося їх уникнути.

Дізнавшись про появу третьої внучки, Світлана Антонівна засяяла від щастя. В іншому, що не стосується маленьких нюансів, що стосуються дітей, у нас повна ідилія. Я рано втратила маму, свекруха мені її замінила. За що їй велика подяка.

І ось днями Світлані Антонівні виповнилося 65 років. Кругла дата. Я постаралася: вигребла особисті накопичення і всі наші сімейні заощадження і придбала хорошу духовку для дачі. Свекруха живе там по півроку і більше, це просто незамінна річ у господарстві.

Ми приїхали до мами чоловіка на день народження, привезли подарунок. Нас посадили за святковий стіл. Подарунку Світлана Антонівна дуже зраділа:

– Ти прямо мої думки прочитала! До радісного вигуку вона додала обіцянку: завтра ж замішу пирогів і спечу їх у новій духовці.

Ага, прочитала думки: ми з чоловіком два роки слухали про те, як набридли грубка і дрова. І не помилилися: подарунок був дуже доречним.

І ось, коли ми зібралися повертатися додому, Світлана Антонівна потягла мене в кімнату і вручила подарунки: норкову шубу і сережки з діамантами! Мені! Норкову шубу і сережки з діамантами! Матінко божа! Я ледь не втратила дар мови.

З подивом я поверталася від другої мами, і далі перебуваю і цьому ж стані. Тепер ще більше хочеться її любити і берегти. Напевно, з боку це виглядає як підлабузництво, але я дійсно щиро люблю свою свекруху, з часом сподіваюся стати такою ж. Хоча не думаю, що в мене вийде бути настільки ж мудрою.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page