fbpx

Минулого тижня дочка зізналася, що чекають ще малюка, вже 12-13 тиждень. Я, як бабуся, повинна радіти, а радості немає. Я не розумію, звідки у неї все це в голові, я не так її виховувала

Не знаю, навіщо пишу … Напевно, просто виговоритися. Усередині такі змішані почуття. Минулого тижня дочка зізналася, що чекають ще малюка, вже 12-13 тиждень. Я, як бабуся, повинна радіти, а радості немає. Таке подрузі не розкажеш, ось і доводиться писати незнайомим людям в Інтернеті, щоб душу вилити.

Це буде вже третя дитина. А доньці лише 28, зятю – 27. Я свого часу мала дочку в 22 і точно знала, що це моя єдина дитина. Хоч і можливостей було менше, ніж зараз, але все одно хотілося наповнити і урізноманітнити своє життя чимось, крім пелюшок і пісочниць.

Я виростила дочку одна з 12 років, рано овдовіла. І єдиною моєю метою було міцно поставити її на ноги, дати хорошу освіту. З 8 класу вона займалася з репетиром додатково англійською мовою, брала участь в олімпіадах, писала вірші, публікувалася в газетах. Без проблем пройшла на бюджет до університету на «Журналістику». Начебто були грандіозні плани і мрії. Я як могла підтримувала доньку, десь забуваючи про себе.

А що потім? Заміж в 24, перший онук, через 2 роки – внучка. І ось зараз третя дитина. Дочка до декрету пропрацювала всього близько року, а тепер вже й невідомо, коли вона повернеться до роботи. Навіщо, питається, було витрачати роки на отримання хорошої освіти? Кому тепер потрібні її дипломи?

Ви не подумайте, я всього цього, звичайно, їй не кажу. Інакше будуть непорозуміння, це ні до чого. Зараз молодь і слухати нічого не хоче. Я просто для себе не можу це зрозуміти: невже їй самій подобається так обмежувати своє життя? Що вона бачить: пелюшки, сорочечки, заколисати на сон, поміняти підгузки, покатати на гойдалці, нагодувати кашею, спати укласти одного, другого і тепер третього? Ось так проходить кожен день її життя.

Боюся, що вона на 3-тій дитині може і не зупинитися. Я не розумію, звідки у неї все це в голові. Адже вона сама росла одна в сім’ї, у зятя тільки один брат. Чому вони вирішили стати багатодітними, мені незрозуміло.

Дуже гірко. Я не про таке життя мріяла для своєї дочки. Не можу з цим змиритися.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото ілюстративне – pexels.com.

You cannot copy content of this page