fbpx

Минув перший місяць, але навіть частини боргу Оля мені не повернула. Я трохи занепокоїлася. Подзвонила їй, вона не взяла слухавку. Потім написала мені на Вайбер: “Я зараз в Туреччині! Тут роумінг дорогий. Приїду через два тижні”

— Слухай, Наталю, позич мені грошей на шубу? Я знаю, що у тебе є. Ти ж відкладаєш. — попросила минулого літа подруга. — Там в магазині розпродаж, зараз приголомшливі знижки, а я збиралася купувати шубу тільки восени, і зараз грошей мені бракує. Я тобі за три місяці все поступово віддам, з відсотками!

Минув перший місяць, але навіть частини боргу Оля мені не повернула. Я трохи занепокоїлася. Подзвонила їй, вона не взяла слухавку. Потім написала мені на Вайбер: «Я зараз в Туреччині! Тут роумінг дорогий. Приїду через два тижні. Поглянь, який у мене класний новий купальник!» – і надіслала кілька фотографій.

Купальник і справді був класний. Настільки класний, що впевнена, він коштував приблизно п’яту частину того боргу, який вона мені не віддавала. «Олю, ти ж пам’ятаєш, що обіцяла віддати мені гроші за три місяці?» – «Так-так, я пам’ятаю, не хвилюйся! Просто в цьому місяці поїхала відпочивати, тому у мене зовсім не залишилося вільних грошей. Але я скоро все віддам!».

Я вирішила почекати ще місяць. Оля не з’являлася. Тоді я запросила її разом випити кави. Вона охоче погодилася і прибігла у кафе з десятихвилинним запізненням. Голосно опустилася на диванчик і проскиглила:

— Ооо, ти б знала, як мені було важко сюди прийти!

— Чому?

— Я тільки з тайського масажу. Відкрився новий салон, і там масаж роблять просто приголомшливий. Після нього все таке живе, радісне, зовсім не хочеться вставати і йти. Я могла б там ще безкоштовно чай зелений попити, а довелося вставати і йти до тебе.

— А ти не могла сходити на масаж трохи раніше, щоб встигнути і попити чаю, і зустрітися зі мною?

— А я взагалі-то не збиралася на масаж. Я там вже півзарплати в цьому місяці витратила, тільки на їжу гроші залишилися. Але ось знову не втрималася. Ти не заплатиш за мою каву? А то у мене зовсім туго з фінансами.

Ще через місяць я зрозуміла, що мені потрібно або розсваритися з Олею, або змиритися, що борг вона мені ніколи не віддасть. Вона продовжувала пурхати по спа-салонах і ресторанах, скуповувати нові сукні, виблискувати свіжим манікюром і новою укладкою — і при цьому постійно була на мілині. Виявилося, що це такий спосіб життя: позичати у всіх гроші, а потім розводити руками і нікому нічого не віддавати. Добре влаштувалася!

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page