fbpx

На Марійку спадок “звалився”, як сніг на голову – тітка залишила невеликий будиночок в передмісті, а сама відійшла у світ кращий. Маруся всі очі виплакала, а на наступний день разом з майбутнім чоловіком поїхала прощатися

На Марійку спадок “звалився”, як сніг на голову – тітка залишила невеликий будиночок в передмісті, а сама відійшла у світ кращий. Маруся всі очі виплакала, а на наступний день разом з майбутнім чоловіком поїхала прощатися. Після прощання зайшли глянути на будинок, де все нагадувало про неї. Зайшли в спальню. Маруся знову в сльози. Полізла в сумочку за серветкою і щось випадково випало на підлогу, покотилося під ліжко. Кинулася піднімати. Дивиться, а під ліжком картонна коробка. Дістала коробку, сіла перед нею.

– Коханий, йди сюди, – покликала дівчина.

Хлопець увійшов до кімнати і побачив Марічку, яка сидить на підлозі перед коробкою.

– Що трапилося?

– Дивись!

Маруся знову відкрила коробку, доверху завалену грошима.

– Ого! Круто! Це все належало їй?

– Так. Вона не довіряла банкам і зберігала заощадження у себе.

– Зрозуміло.

Хлопець допоміг своїй дівчині підвестися, взяв коробку і разом вони поїхали додому. Поки Марійка приходила до себе горюючи, Андрій, майбутній чоловік Марії, зник разом з грошима. Майже рік не давався чути. Дівчина боляче переживала – треба ж, в одну мить втратила і тітку, і майбутнього чоловіка разом з грошима.

“Невже бувають такі люди”. – дивувалася Маруся.

Андрій повернувся неочікувано.

– На ось, забери свої гроші, – почав він, – твоя тітка не давала мені спокою, щоночі снилася, говорила: “Поверни гроші моїй дівчинці”. Вибач, що так вчинив, це дуже низько. Чи зможеш пробачити мене?

Марія тоді нічого не відповіла, а просто закрила перед Андрієм двері. Місяць терзала душу роздумами чи варто пробачити коханому його вчинок. З одного боку, він розкаявся у своєму вчинку, з іншого – чи не зрадить вдруге, але вирішила все ж спробувати. На питання “Чому” відповіла: “Любляче серце здатне все пробачити, але пам’ятати я все одно буду, бо таке не забувається ніколи”.

Їхнє подружнє життя тривало не довго. Розлучилися. Андрій не зміг жити з Марією, бо відчував постійну провину, розумів, що вона ніколи не зможе йому довіряти. А вона, після розлучення, вийшла заміж за того, кого покохала, кому довіряла, і вірила, що Артем ніколи її не зрадить.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – ілюстративне(pixabay.com).

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page