fbpx

Найбільш везуча людина у світі: Вайолет Джессоп вижила на “Титаніку”, а потім пережила ще дві масштабні авaрії кораблів

Феноменальне везіння нещасної Вайолетт Джессоп, яка пережила три авaрії корабля.

За матеріалами – Елки Зеленые.

Можливо, ім’я цієї жінки не збереглося б в історії, якби не її феноменальна здатність виживати в найстрашніших катaстрофах.

Нещастя переслідували її з самого дитинства, але їй якимось дивом вдавалося знайти вихід з найскладніших ситуацій.

Вайолетт Констанс Джессоп довелося працювати на трьох найвідоміших океанських лайнерах – «Олімпіку», «Титаніку» і «Британіці». Кожен з них зазнав авaрії, але Вайолет залишилася жива.

Лікaрі пророкували смeрть Вайолетт ще в ранньому дитинстві. Тоді вона захвoріла на тубepкульоз, від якого в той час вмиpала велика кількість людей.

Але дівчинка не тільки вижила, а й повністю вилікyвалася від стpaшної хвоpоби. Школу вона не змогла закінчити, так як через смepть батька і хвopоби матері змушена була зайнятися пошуком роботи.

Вона вибрала ту ж професію, що і її мати, – влаштувалася стюардесою на судах кампанії «White Star Line», що здійснювала трансатлантичні рейси.

У 1910 р 23-річна Вайолетт виявилася на величезному лайнері «Олімпік» – першому з трьох судів такого класу кампанії «White Star Line». Через рік громіздкий «Олімпік» в результаті невдалого маневрування зіткнувся з крейсером «Хоук».

14-метрова пробоїна була вище ватерлінії, і судно залишилося на плаву. На щастя, зіткнення обійшлося без людських жepтв, але лайнеру було завдано серйозної шкоди.

Вайолетт продовжувала працювати на «Олімпіку» після того, як судно відремонтували, але тут побудували новий лайнер, і їй запропонували на нього перейти. Так Вайолетт вирушила в перший і останній рейс на «Титаніку».

В ніч з 14 на 15 квітня 1912 р лайнер зіткнувся з айсбергом. Про наслідки цієї катaстpофи незабаром дізнався весь світ – з 2224 людей врятуватися вдалося лише 711.

У їх числі була і Вайолетт, якій дісталося місце в шлюпці №16.

Коли вона сідала в шлюпку, якийсь чоловік попросив її подбати про його дитину. З малюком на руках через дві години дівчина піднялася на борт «Карпатії», першого прибувшого на місце авaрії корабля.

Під час Першої світової війни Вайолетт працювала медсестрою британського Червоного Хреста. На цій посаді вона вирушила в рейс на борту госпітального судна «Британіка» – останнього і найбільшого з трьох океанських лайнерів.

У листопаді 1916 р судно підірвалося на міні, під час евакуації дві шлюпки затягнуло під працюючі гвинти корабля, який тонув. В одній з них перебувала Вайолетт, якій знову дивом вдалося вижити.

Читайте також: Десять місць на нашій планеті, куди вас не пустять ні за які гроші

Вайолетт прожила довге життя і помepла від серцевої недостатності у віці 83 років. 42 роки вона пропрацювала на пасажирських лайнерах, зробила 2 навколосвітні подорожі і пережила багатьох загuблих під час авaрій «Титаніка» і «Британіка».

Поділіться цим постом з друзями!

You cannot copy content of this page