fbpx

Світ вступив в інформаційну війну на боці України

«Платформа YouTube заблокувала ресурси РФ, які використовувалися для пропаганди на теренах України. До переліку потрапили державні телеканали Росії», повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Завдяки пропагандистським ресурсам окупант просував фейки щодо нашої країни та нав’язував путінські наративи. Тепер недоступні “Первый канал”, “Россия 24” і “Россия 1”, TASS, “РИА Новости”, РБК, “Телеканал Звезда” і ще ряд каналів.

YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

«У зв’язку з війною, що триває в Україні, ми блокуємо YouTube-канали, пов’язані з RT і Sputnik в Європі.

Рішення набуває чинності негайно. Потрібен час, щоб наші системи повністю запрацювали. Наші команди продовжують цілодобово стежити за ситуацією, щоб вжити швидких заходів», – говориться в повідомленні Google.

Компанія Google призупиняє можливість монетизації низки російських каналів, зокрема, RT, на YouTube. Також обмежено перегляд контенту каналів з РФ.

«У світлі надзвичайних обставин в Україні ми вживаємо низку заходів. Ми призупиняємо можливість монетизації деяких каналів на YouTube, зокрема кількох російських каналів, пов’язаних із нещодавніми санкціями. Ми будемо значно обмежувати рекомендації для цих каналів, — йдеться у повідомленні компанії.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про блокування російської пропаганди в Європі: «Також ми забороняємо кремлівську медіа машину RT і Спутнік більше не зможуть розповсюджувати свою брехню про путінську війну».

Нік Клег, представник Meta, написав у Twitter про заборону на ресурсах Meta пропагандистських каналів по всій Європі.

Twitter повідомив про позначки для посилань, що ведуть на державні медіа РФ, у своїй соціальній мережі.

Сайт NPR отримав інформацію від TikTok, що соціальна мережа закриє доступ до того контенту, який у цій мережі публікує Russia Today та Супутник.

Microsoft раніше заявила, що підтримує Україну та надає допомогу уряду в інформаційній та технологічних сферах.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page