fbpx

Найпотрібніші подарунки для ваших дітей: які вони пронесуть з собою через все життя

У сучасному світі, наповненим гаджетами, іграшками, дитячими садами і розвиваючими центрами, є речі, які можуть дати своїй дитині лише батьки.

Даруйте їх своїм дітям кожен день, і вони будуть згадувати це з вдячністю і запам’ятають на все життя:

Віру в себе, свої сили. Даруйте впевненість, що якщо прикласти досить сил, то все вийде. Даруєте це вашому малюкові щодня.

Любов близьких. Кожній людині важливо знати, що вона важлива для рідних, її люблять, за нею скучають. І неважливо, скільки їй років.

Сімейні традиції. Це те, що об’єднує близьких. Обирайте самі, що це буде – недільні обіди або щоденні вечері, спільні читання книг вголос або щось інше. Це час, коли вся родина збирається разом. Це час єднання.

Можливість виявляти емоції відкрито. Вчіть озвучувати їх, це набагато краще, ніж соромити малюка, наприклад, за капризи. Самі розділіть його емоційний стан – подурачтесь, посмійтеся, засмутіться.

Відчуття родини. Шматочок світу, де завжди підтримають і зрозуміють. Це дасть дитині відчуття захищеності, яке допоможе у дорослому житті.

Час, який присвячений тільки дитині. Час, коли дитина відчуває, що є важливішою для вас, ніж всі справи і дзвінки телефону. Що б не відбувалося у вашому житті, ця година належить тільки їй.

Доброту і співчуття. Обов’язково навчіть цьому вашого малюка, покажіть йому приклад. Жoрсткoсті його навчать і без вас.

Уміння дорожити тим, що є. Ні, не задовольнятися, а саме дорожити і цінувати. Це допомагає прийняти себе зараз і виховує прагнення до більшого.

Свободу. Не варто обмежувати дитину через дрібниці. Дайте йому пізнавати світ самостійно, нехай іноді з синцями і шишками. Це його досвід.

Обмеження. Навіть в іграх є правила. Уміння підпорядковуватися обмеженням дуже важливий навик.

Визнання досягнень. Дуже важливо показувати, що ви бачите її успіхи, пишаєтеся цим. Не забувайте хвалити дитину.

Уміння робити вибір і приймати рішення. Давайте дитині можливість відмовлятися від чогось на користь іншого, тим самим вчити бачити наслідки рішень.

Творчий початок. Розвивайте в дитині неординарний погляд на речі. Заохочуйте будь-які починання в цій сфері, займайтеся разом з нею. Вивчайте бачити незвичайне в звичних речах.

Турботу. Спочатку про домашнього улюбленця, потім про рідних, знайомих. Вчіть малюка бачити втому, нездужання інших. Спонукаєте в ньому бажання допомагати.

Духовність. Розпитуйте про його почуттях, розповідайте про почуття інших людей. Розвивайте емпатію в дитині. Вивчайте керуватися принципами моральності.

Чесність і довіра. Це дві сторони однієї медалі. Не обманюйте малюка. Покажіть, що він може вам довіряти, а ви йому.

Надію. Поясніть, як вона допомагає в житті. Як додає сили в складні хвилини.

Оптимістичний погляд на життя. Це допоможе їй не опускати руки у важких ситуаціях.

Ласку. Це дарує йому почуття безпеки, формує стресостійкість.

Уміння дивуватися і пізнавати світ. Воно притаманне кожній дитині, а потім потихеньку згасає. Не дозволяйте цьому трапиться. Відкривайте для себе світ заново разом з малюком.

Вірність своєму партнеру в думках і вчинках. Навіть на рівні настрою не можна показувати дитині, що ваш чоловік (дружина) вам не потрібні. Діти дуже чуйно реагують на ці речі. Не руйнуйте їх світ.

Читайте також: Особлива молитва до святої мучениці Тетяни, яку варто прочитати 25 січня, та просять допомоги.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page