fbpx

Наташ, – почула я голос подруги за спиною. – Скажи, а тобі не соромно? Як ти можеш у такому віці і досі з батьками мешкати? Може вже час стати самостійною і випурхнути з батьківського гнізда? Так, любий, – поглянула вона на мого тата

Мої батьки розлучилися, проживши разом 20 років. Мама просто виставила батька, тож він переїхав до мене.

Через кілька місяців тато знайшов собі нову кохану, яка була моєю одноліткою, ще й навчалися ми на одному курсі. Моя вина в тому, що я їх познайомила, хоча навіть не могла подумати, що їх не збентежить величезна різниця у віці.

Коли Лариса прийшла до мене ночувати вперше, одразу ж почала розпитувати, чия це квартира. Я жартома сказала, що квартира татова, адже не хотіла розповідати довгу сімейну історію про те, як я стала власницею цього житла.

Якось Лариса в мене ночувала і приїхав батько. Вони познайомилися, і з того часу подруга почала залишатися у нас частіше.  Одного разу я повернулася додому раніше, ніж звичайно, і зрозуміла таки, чому Лариса така мені добра подруга стала.

Я викликала тата на кухню і сказала, що це був перший і останній раз. Подальші зустрічі де-інде, але не в моєму домі:

— Наташ, – почула я голос подруги за спиною. – Скажи, а тобі не соромно? Як ти можеш у такому віці і досі з батьками мешкати? Може вже час стати самостійною і випурхнути з батьківського гнізда? Так, любий, – поглянула вона на мого тата.

Випурхнули вони обоє уже через годину з речами. Я видихнула, але то був не кінець історії, бо за рік мій тато з’явився аби обговорити розділ майна. Мовляв, у них з Ларисою дитина і він надумав ділити мою квартиру, адже то було житло його бабусі.

Я довго сміялась. Зрозуміло, що тату нічого не дісталось. Лариса прибігала кілька разів і говорила про те, що я залишаю без даху над головою свого брата.

А я не поступаюсь. Чому я повинна думати про когось. Я на своїй території, мало, що кому заманется, хай свої питання вирішують самі. Я тут до чого?

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page