fbpx

Навіщо потрібно стукати п’ятами об підлогу?

Така чудодійна віброгімнастика, запропонована академіком Мікуліним, здатна позбавляти м’язи ніг від надлишку молочної кислоти, покращувати венозний кровообіг.

Академік Орбелі, котрий переніс інфаркт, був дуже вдячний Микулину за цю віброгімнастику, якою він вилікував своє старе серце, поліпшивши потік крові. Адже вправа впливає не тільки на великі вени ніг, але і на капіляри, де, в основному, і утворюються закупорки. А всього-то й потрібно – постукати п’ятами.

Отже, в положенні стоячи відірвіть п’яти від підлоги на 2-3 см і різко опустіть їх. Таким чином ви проганяєте кров вгору по венах, не даєте їй застоюватися. Якщо проробляти цю вправу багато разів (30 різких опускань по 5 разів на день), скаржитися на хвороби ніг вам не доведеться.

Микулин Олександр Олександрович – конструктор авіаційних двигунів, головний конструктор Московського авіамоторного заводу імені М.В. Фрунзе.

На пенсії Микулин залишився такою же невгамовною і творчою людиною, яким був завжди. Він зайнявся проблемами збереження здоров’я, запропонував ряд нових ідей, частина яких застосовувалася в санаторному лікуванні хворих. Коли Міністерство охорони здоров’я відмовилося видавати книгу Микулина, присвячену медичній тематиці, академік в 76 років вступив до медичного інституту і в 1975 році здав «на відмінно» державні іспити. У наступному році він захистив кандидатську дисертацію з медицини по підготовленій ним книзі. Тоді вона була опублікована під назвою «Активне довголіття». Всі свої медичні ідеї відчував на собі, і маючи в середині життя великі проблеми зі здоров’ям, зумів зміцнити свій організм і досягти 90-річного рубежу.

Книгу «Активне довголіття (моя система боротьби зі старістю) при бажанні можна знайти в інтернеті і в книжкових магазинах.

У цій книзі йдеться про «віброгімнастику»:

«Комплекс ранкових фізичних вправ недарма називають зарядкою. Дійсно, це зарядка бадьорістю, свіжістю, активністю на весь майбутній день.

Навіть люди треновані, фізично міцні, що займаються напруженою розумовою працею, після декількох годин роботи починають відчувати важкість у голові. Мозок втомлюється.

Пропонуємо комплекс простих вправ, які можуть виконувати навіть ті люди, кому заборонені біг і швидка ходьба.

Якщо піднятися на носках так, щоб п’ятки відірвалися від підлоги всього на один сантиметр, і різко опуститися на підлогу, то відчуєш удар, струс. При цьому відбудеться те ж саме, що при бігу і ходьбі: завдяки клапанам в венах кров отримає додатковий імпульс для руху вгору.

Цю вправу автор назвав «віброгімнастикою».

Такі струси тіла потрібно робити не поспішаючи, не частіше разу на секунду. Після тридцяти вправ (струсів) потрібно зробити перерву в 5-10 секунд. Ні в якому разі не намагайтеся підняти п’ятки вище сантиметра над підлогою. Вправа від цього не стане ефективнішою, а лише викличе непотрібне стомлення ступень.

Занадто часті струси теж марні. У міжклапанних просторах вен не встигне накопичитися достатня порція крові, і хвилює не накриє наступний «поверх» вени.

При кожній вправі потрібно робити не більше шістдесяти струсів. Виконуйте їх жорстко, але не настільки різко, щоб вони болісно віддавалися в голові. Струсу повинні бути такими ж, які природа передбачила при бігу. Тому ніякої небезпеки для спинного хребта і його дисків віброгімнастика не представляє. Мій досвід занять віброгімнастики протягом десятиліть це підтверджує.

Протягом дня рекомендую повторювати вправу 3-5 разів по одній хвилині. Вважаю, що віброгімнастикою корисно займатися людям зі стоячою і сидячою роботою.

Тяжкість в голові, що виникає від припливу крові в результаті тривалої і напруженої розумової роботи, проходить після віброгімнастики. Це пояснюється тим, що інерційні сили енергійно просувають венозну кров від голови до серця.

Втома проходить після хвилинного заняття віброгімнастикою під час підйому в гору. Ці хвилинні вправи рекомендують робити через кожні 150 200 м підйому. Особливо ефективно знімають втому такі вправи під час тривалих походів, пішки.

Віброгімнастику, на мою думку, сміливо можна віднести до лікувальних видів фізкультури. Вище пояснювалося, як і чому при заняттях віброгімнастикою видаляються шлаки. Якщо постійно виконувати ці вправи, то венозні клапани перестають бути «тихими заплавами». Струшування організму, стимулює більш енергійне пульсування крові у венах, усуває скупчення шлаків і тромби біля венозних клапанів. Отже, тряска організму – це ефективна допомога в попередженні та лікуванні ряду хвороб внутрішніх органів, засіб для попередження тромбофлебіту і навіть інфаркту (мікротромбофлебіта вен серцевого м’яза).

Читайте також: Ось як можна залучити вдачу, гроші і кохання за допомогою звичайної шпильки!

You cannot copy content of this page