fbpx

Не знаю, чи вона сама надумала, чи хто порадив, але до нас вона прийшла вже з чітко сформованою пропозицією. Почувши її слова ми з чоловіком ледь не розплакались. ну вже всього ми могли очікувати від його матері, але не такого це точно

Я ніколи і подумати не могла, що моя свекруха може дійти до таких учинків. Вона нам заявила, що або ми з’їжджаємо з її квартири, яку вона нам подарувала, або повинні виплачувати всі її борги.

І все це при тому, що ми обоє працюємо в бюджетних організаціях, і зарплати у нас не великі, хоча на життя вистачає. Чоловік мій працює на заводі, а я учителем в школі. В цілому з чоловіком живемо вже 9 років. І все у нас було чудово.

Зі свекрухою у мене завжди були прекрасні відносини, які зіпсувалися після того як вона почала постійно просити від нас фінансової допомоги. Розповім все по порядку. Після весілля ми з чоловіком знімали квартиру. Але вже приблизно через рік я дізналася, що при надії.

А коли ми повідомили цю радісну новину свекрусі, то вона вирішила зробити нам подарунок – квартиру. Жила вона на той час сама в трикімнатній квартирі, яка їй дісталася після розлучення з чоловіком, і давно вже хотіла її розміняти.

Ось це вона і зробила. Свекруха обміняла житло на менше з доплатою. І на ці гроші вона купила нам квартиру, а ключі вручила в день моєї виписки з малюком. Ми були щасливі, мали сина, а тут ще й свекруха зі своїм сюрпризом.

Ми були здивовані її подарунку, адже вона про це абсолютно нічого не говорила нам. Після виписки ми всією сім’єю заїхали жити в цю квартиру.

Зробили там невеличкий ремонт і почали жити там втрьох, я з чоловіком і син. Моя свекруха давно вже мріяла відкрити свій бізнес. І ось вона здійснила свою мрію. На гроші, які залишилися від покупки квартири, вона купила невеликий кіоск, де торгувала одягом. Але справи її йшли не дуже добре, тому в її голові виник план.

Вона вирішила відкрити ще один кіоск, думаючи, що тоді справи підуть в гору. Ми її намагалися відрадити від цієї затії, але вона твердо стояла на своєму. Для того, щоб відкрити другий кіоск їй потрібні були гроші, які вона взяла в банку.

Кредит їй видали в короткі терміни, і вже через кілька днів свекруха була власницею вже двох кіосків. Але і в цей раз справи не пішли в гору. Прибутки ці кіоски не приносили, їй насилу вдавалося зібрати гроші, щоб оплатити оренду за місце і видати зарплату продавцям.

А на кредит уже грошей не вистачало, тому їй прийшла ще одна думка в голову, від якої ми знову намагалися її відрадити. Але вона була в своєму репертуарі і нікого не слухала. Так вона в черговий раз взяла кредит в банку, вже другий.

На гроші від другого кредиту свекруха вирішила розширити асортимент продукції. А потім ринок узагалі закрили і практично всю зиму мама чоловіка просиділа на одну лиш пенсію. Борги зросли, як сніжна куля і віддавати їй було нічим. Ось тут і згадала вона про квартиру. Порахувала, що якби ми там не жили і вона б її здавала, то мало б вистачити на погашення відсотків по кредитам.

До нас вона прийшла з чіткою пропозицією. Ми оплачуємо їй оренду квартири, або з’їжджаємо. Тобто, щомісяця ми маємо їй віддавати близько восьми тисяч гривень, це середня вартість оренди квартири по нашому місту, ну або ми погасимо усі її борги і спокійно живемо далі, адже вона перепише житло на нас.

От як тепер бути? Жоден з варіантів нам не підходить, адже я в декреті і працює один чоловік, зарплатня всього дев’ять тисяч на які ми раніше і так “виживали”. А тепер як? Орендувати нове житло не варіант і віддати борги свекрухи які для нас позахмарні ми теж не можемо.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page