fbpx

Неля вже 20 років у шлюбі, але їй досі сниться колишній чоловік. Від безвиході і туги жінка пішла до священника, але сказане ним засмутило її ще більше. Виявляється, вона усі ці роки зраджувала!

Неля щаслива в шлюбі з Олексієм вже двадцять років. Це її друге заміжжя. Зараз у них троє синів: старший – студент, а молодші – школярі. Неля з чоловіком живуть душа в душу, але існування жінки отpyює один і той же сон з варіаціями, який періодично наздоганяє її і не дає спокою. Їй сниться, що вона виходить заміж за свого колишнього чоловіка Дмитра, який відбирає її у Олексія. Жінка вирішила звернутися за допомогою до священика, але його відповідь засмутила її ще більше.

За матеріалами – На Волне.

Дивні сни

Вперше неприємний сон, в якому Дмитро забирає Нелю від Олексія, приснився їй, коли жінка була вaгiтна першою дитиною. З Дімою у неї дітей не було. Уві сні Неля розуміла, що носить під сеpцем дитя від Альоші, але чомусь повинна була виходити заміж за Дмитра. У ресторані грала музика, були накриті столи, а вона плакала гіркими сльозами.

Прокинулася вона в холодному поту, розповівши про сон чоловікові. Вони вирішили, що цей кошмар пов’язаний зі станом вaгiтності. Неля в той період спала погано, прокидалася часто, відчувала тривогу.

Після цього знову були схожі сни. В одному з них перший чоловік приїхав в їхній з Олексієм будинок з батьками, друзями, безліччю гостей і привіз з собою фату і біле плаття. Неля одягла сукню, подружки прикололи їй фату. Але тут в дверях жінка побачила свого Альошу, який в розпачі дивився на свою дружину очима, повними сліз. При цьому він нічого не робив, покірно поступаючись іншому чоловіку.

Дуже дивним в цих снах було те, що ні сама Неля, ні Олексій не перечили Дмитру, розуміючи, що саме той повинен бути її чоловіком. При цьому жінці було дуже бoляче залишати Олексія і дітей, яких вона шалено любила. Але вона не кричала, не просила про допомогу, лише гірко плакала і покірно йшла за першим чоловіком.

Вибита з колії

І тільки одного разу Нелі наснилося, що вона, вже будучи одягненою у весільну сукню, перед початком вінчання підходить до Льоші, який стоїть в сторонці і з сумом спостерігає за весільною метушнею. Вона запитує у нього: “Чи будеш ти чекати мене? Я повернуся до тебе обов’язково, адже я дуже люблю тебе”. А він у відповідь: “Ми з дітьми будемо чекати на тебе, скільки знадобиться”.

За словами Нелі, цей погляд Олексія зі свого сну, затуманений слізьми, вона не може забути донині. Як не може забути і того почуття безвиході і відчаю від того, що вона змушена покинути найдорожчих у світі людей. Щоразу після подібних снів жінка відчуває себе пригніченою і довго не може вийти з такого стану.

За допомогою до священика

Зрештою Неля вирішила звернутися за допомогою до священика, щоб він розтлумачив її сни і допоміг позбутися від мари. Той сказав, що йому в даній ситуації все зрозуміло. Нелю не відпускають думки про першого чоловіка в зв’язку з тим, що в першому шлюбі вона була вінчаною, а в другому – ні. Тому сни нагадують Нелі, що перед Богом її чоловіком є ​​не Олексій, а Дмитро.

І жінка запитала у священнослужителя, як їй розвінчатися з першим чоловіком, щоб виправити стан речей. При цьому вона зізналася, що бачить до цього перешкоди. По-перше, вона чула, що необхідно заплатити солідну суму. А по-друге, потрібно, щоб її колишній чоловік також вніс гроші.

Неля вважає несправедливим, що потрібно платити гроші на землі за таїнства, які здійснюються на небесах. При цьому, навіть якщо б вона заплатила, їй потрібно було б шукати Дмитра, з яким вони розійшлися ворогами і зовсім не контактують.

Не розвінчання, а новий церковний шлюб

Однак священнослужитель сказав жінці, що вона помиляється, і пояснив їй, як все відбувається насправді. По-перше, процедури розвінчання як такої не існує. На відміну від розлучення в РАГСі вінчання в церкві не анулюється і документ про розвінчання не видається.

Фактично розвінчанням вважається те, що людина отримує схвалення на повторне вінчання. Однак отримати його може не кожен, хто раніше перебував в церковному шлюбі. Православні закони свідчать, що союз сеpдець, який укладений перед Господом, непохитний. Але як і в будь-яких правилах, тут є винятки, встановлені православною церквою.

Що стосується плати за процедуру, то за вінчання вноситься пожepтвування, яке є обов’язковим для тих, хто має можливість його заплатити. Тобто це жepтва, необхідна для утримання храму. На жаль, часто її доводиться висловлювати в конкретних цифрах, так як в противному випадку багато людей схильні або залишати мізерні суми, або взагалі нічого.

Але при цьому, якщо ви дуже бідна людина, в таїнстві вам ніхто не має права відмовити. Якщо ж таке все-таки станеться, то це для священика серйозний проступок, що лежить на його совісті.

Як виправити ситуацію?

А Нелі, щоб виправити ситуацію, батюшка порадив отримати дозвіл для вінчання з Олексієм, представивши поважну причину розлучення з Дмитром. А до тих пір не жити з Льошею як з чоловіком, так як на даний момент, за церковними законами, це розглядається як перелюбство.

Остання рекомендація не тільки дуже засмутила, але навіть обурила Нелю. Вона не може зрозуміти, кому буде краще, якщо вони з Олексієм не житимуть як подружжя. Адже вони люблять один одного, виховують трьох дітей, нікому не роблять зла. А тепер раптом з’ясовується, що вони великі грішники і не можуть вінчатися!

Читайте також: Валерій випадково дізнався, що кохана дружина, з якою в них була ідеальна сім’я, виписила з квартири його і двох їхніх дітей. Розмовляти адекватно жінка не хотіла, лише вимагала віддати житло своїм “учителям”

Зараз Неля знаходиться на роздоріжжі: як їй вчинити? А поки що їй продовжують снитися сни про те, що вона виходить заміж за Дмитра.

You cannot copy content of this page