fbpx

”Неправильні у вас розрахунки”: Лукашенко влаштував публічну перепалку з Путіним через ціну на газ (відео)

Під час засідання Вищої Євразійської економічної ради у Санкт-Петербурзі президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив Путіну, що умови щодо постачання газу його країні гірші, ніж у Німеччини, хоча Росія для Білорусі – основний економічний партнер.

Путін заявив, що члени Євразійського союзу, зокрема Білорусь, мають великі привілеї у порівнянні з іншими країнами, зокрема це стосується й ціни на газ, яка для Німеччини, наприклад, складає 250 доларів за тисячу кубометрів, а в Білорусі – 129 доларів, пише “ТСН“.

“Але наш головний партнер, на жаль чи на щастя, не ФРН, а Російська Федерація, а наші головні не тільки партнери, а й конкуренти – це росіяни. І нам треба, щоб були рівні умови передусім у нашої братської Росії і Білорусі”, – сказав Лукашенко.

Після цього Путін знову почав розповідати про переваги партнерів РФ і заявив, що якби не було цих переваг у Білорусі, то ціна на газ була б не 129 доларів, а 200.

“Неправильні у вас розрахунки. Ми маємо гірші умови, ніж Німеччина. Наче воювали проти Німеччини разом, а наші люди, які ще не пoмeрли після війни, мають таку ситуацію. Вони 200 мають доларів, а ми 130 тому, що туди ще три тисячі кілометрів качати треба”, – продовжив суперечку Лукашенко.

Президент РФ запропонував продовжити дискусію у закритому режимі.

Читайте також: “В Україні термін придатності вказуватимуть по новому: подробиці суперечливого закону

You cannot copy content of this page