fbpx

Нещодавно мені виповнилося 55 – важливі життєві уроки, які я хотіла б засвоїти десять років тому

Життєві уроки приходять до нас в найрізноманітніших формах і видах, але найчастіше даються нелегкою працею.

Чим старша я стаю, тим охочіше я йду на ризик. Я б дуже хотіла почати робити це раніше. Зараз мені 55 років, ось 9 життєвих уроків, які я б хотіла засвоїти набагато раніше.

Озираючись на прожиті 55 років, я б хотіла, щоб минула Я не припускала, що майбутня Я буде багатою . Так би я зекономила набагато більше грошей.

Крім іншого, я засвоїла і інші уроки: наприклад, хороша стрижка і відмінне взуття демонструють, що ви сприймаєте себе серйозно – і іншим слід сприймати вас так само.

Я намагаюся не озиратися в минуле з жалем, але ось кілька речей, які я б хотіла зрозуміти десять років тому.

Приділяйте час і увагу вашому здоров’ю

Один або два рази я зверталася до лікаря, щоб той допоміг мені з моїми травними проблемами, але в підсумку їм не вдавалося ні до чого прийти, тому я закинула цю ідею. Все так і продовжувалося до того часу, поки я не вирішила витратити час на те, щоб знайти причину моїх проблем, яка полягала в непереносимості глютену, яка, найімовірніше, була у мене з самого дитинства.

Стан мого здоров’я помітно покращився з того часу, як я відмовилася від пшениці, ячменю та жита. А крім того, я усвідомила цінність часу, витраченого на моє власне здоров’я.

Будьте впевненими

Були часи, коли, незважаючи на свої успіхи, я не відчувала себе кращою. Але потім я усвідомила, що, якщо я хочу досягти успіху в своїй кар’єрі, саме я повинна стати людиною, яка демонструє свої найкращі сторони.

Я не рекомендую вам ставати хвалькуватими або грубими, але вам варто святкувати кожен свій успіх – великий або маленький.

Ніяких поганих зачісок

Ваше волосся – це одна з перших речей, яку помічають в вас інші люди. З того часу, як я знайшла стиліста, який розуміє, як влаштоване моє волосся, я знайшла те, що раніше здавалося мені неможливим: гарне волосся кожен день.

Мрійте по-крупному і дозволяйте собі помилятися

Десять років тому мене лякала думка, що я можу зробити висновок, що я недостатньо хороша для того, щоб бути професійним автором. І я так і не змогла почати займатися письменництвом серйозно, поки не прийняла той факт, що в будь-який момент я можу впасти в бруд обличчям.

Мені б дуже хотілося, щоб я змогла піти на цей ризик раніше. Замість цього, я чекала, поки я не піду з безпечної роботи, щоб побудувати своє письменницьке життя – кар’єрний еквівалент того, коли ви кидаєте когось за борт човна, щоб він міг навчитися плавати.

Проводьте відпустку без роботи і сім’ї

Довгі роки всі мої відпустки проходили в оточенні роботи або візитів до родичів.

Свою першу справжню відпустку я провела через десятиліття: веселощі, ніяких робочих зобов’язань, ніяких родичів, ніяких списків справ. Це було просто чудово (і навіть стало входити в звичку – тепер я планую провести ще кілька таких подорожей в майбутньому).

Якщо ви входите в 52% людей, які залишили в цьому році невикористані відпускні – або взагалі не використовували жодних з них – забронюйте квитки в місце, максимально далеке від вашого повсякденного життя, просто зараз.

Займайтеся чим-небудь, що у вас огидно виходить

Велику частину часу свого навчання в коледжі я концентрувала свою увагу на предметах, необхідних для отримання спеціальності з англійської філології. Я випустила з уваги такі предмети, як історія, біологія та історія мистецтв, які змогли б збагатити моє життя, навіть якби це завдало шкоди моїм оцінками.

Тепер я відкриваю для себе речі, які даються мені насилу. Я купила акордеон і навчилася на ньому грати. Виходить у мене огидно, але це приносить мені масу задоволення (особисто мені – але не моїм сусідам).

Читайте також: 5 жіночих імен з найсильнішою енергетикою

Складно приділяти час хобі, яке у мене не дуже добре виходить, але у навчання новим навичкам є свої когнітивні переваги.

Носіть хороше взуття

Після того, як все своє життя я купувала вкрай економне взуття, я розщедрилася на пару дизайнерських черевик. І це стало кращою покупкою, яку я коли-небудь робила. Вони прослужили мені набагато довше, ніж менш дороге взуття, і вони змусили мене виглядати більш креативною і професійною людиною одночасно.

Ніколи не недооцінюєте силу відмінного взуття.

Зробіть послугу, яку ви не хочете надавати

Турбота – не мій вроджений коник, з мене вийшла б жаxлива медсестра. Але я сама вирішила піклуватися про свою мачуху, коли вона вмupaла від paку, і це стало одним з кращих рішень в моєму житті.

Я усвідомила, що у мене є здібності робити речі, на які, як мені здавалося раніше, я не здатна. І я отримала безцінний час, проведений з людиною, яку я любила.

Говоріть частіше «так», ніж «ні»

Я – інтроверт, тому моя стандартна відповідь на запрошення часто «ні». Однак, незалежно від того, наскільки втомленою або зайнятою я була, просиджування дивана вдома ніколи не приносило мені користі.

Я часто шкодую про свої відмови, але я рідко шкодую про пригоди, на які я погодилася. Нещодавно слово «так» привело мене вперше в The Moth (було дуже весело) і дозволило взяти участь у дивовижній поїздці на велосипедах по Рівер Трейл. Хто знає, куди мене заведе моє наступне «так».

Джерело.

You cannot copy content of this page