fbpx

Ну, ось, приїхали! У свої шістдесят закохався мов хлопчисько і кохана поставила умову, або вона, або дружина. І, як тепер бути і сам не знаю. З одного боку молода гарна і феєрична, з іншого – своя стабільна і відома з усіх сторін і граней

Усе своє свідоме життя насміхався над друзями, які раптом закохалися і не можуть з собою вдіяти нічого. Ну як так можна? Що значить, не можу нічого з собою вдіяти? Вони тільки посміхались і примовляли, що поки сам не відчуєш, не зрозумієш.

Я вже давно розміняв шостий десяток, майже прожив життя. Нічого подібного і не очікував. Ми з дружиною прожили трохи менше сорока років. Було все: і любов, і непорозуміння. Ми і розлучатися збиралися, і розходилися. Загалом, пройшли: вогонь, воду і мідні труби. Але, все ж, залишилися разом. Краще і надійніше одного для життя мені і в голову не приходило шукати.

Але доля вирішила поставити мені випробування в 58 років. Вся справа в тому, що я закохався. Закохався до знемоги, до безсонних ночей. Побачивши її, я стаю схожим на безсилого юнака. Так Так. Колись я сміявся над друзями, а тепер самому – хоч плач.

Коли ми разом, у мене все кипить всередині. Я такого не відчував від юнацтва. Це, як перше кохання, яке опановує твоєю свідомістю і не відпускає. Ось так і мене, узяло в кулак і робить, що хоче.

Кохана просить піти з сім’ї. Наші відносини подарували мені другу молодість. З нею поруч я готовий стрибати від радості і невпинно базікати про все на світі. Нам так легко і тепло удвох. Більшого неможливо й бажати.

Але ж у мене велика сім’я. Діти і внуки. Близькі родичі. Нас багато і ми дуже дружні. Ми звикли допомагати один одному в труднощах і в радості. У нас ніхто і ніколи не розлучався. Завжди намагалися взяти себе в руки і поставити сім’ю вище своїх, якихось амбіцій.

І ось тепер у мене непереборне бажання припинити все це і почати нове життя. З нею. І тільки з нею. Але як мені на це зважитися? Як взяти і залишити сім’ю? Піти до іншої жінки, це рівносильно просто особисто відмовитися від всіх рідних. Ніхто не зрозуміє мене. Ні дружина, ні діти, ні рідні не будуть потім зі мною спілкуватися. Для мене це занадто висока ціна. Я не можу ось так просто взяти і перекреслити все своє життя.

Скільки історій, коли чоловіки в віці ведуться на такі повороти життя. Кидають сім’ї. Ризикують всім, а потім залишаються одні і без грошей, тому що нова кохана все добре прорахувала. Я не кажу, що у мене буде також. Просто думки в голові настільки суперечливі, що я сам себе вже заплутав остаточно.

Молода і кохана жінка нещодавно поставила умову і дала термін на прийняття мною остаточного рішення: або я наважуюсь і йду до неї, або іде вона. Я втратив сон.

І одна і друга сторони однаково мені дорогі. Неможливо разом перекреслити все, чим жив останні років сорок. Але і втратити, те нове, що дарує мені доля, теж нестерпно. І як можна в такій ситуації прийняти вірне рішення ?!

Коли розумієш, що щоб отримати бажане, ти повинен відмовитися від усього життя, мимоволі починаєш зважувати всі можливі варіанти розвитку ситуації.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page