fbpx

– Ну ти, Валька, і хлопця собі вибрала, – зітхала подруга Ольга. – Сама ж нічого така, а твій Сергій – такий непоказний, і глянути нема на що. Ось поглянь на мого Івана і красивий і модний, і за словом в кишеню не полізе. – Навіть батьки Валюшу свою відмовляли від шлюбу з Сергієм, бо хоч і багатим був, але ну дуже вже непоказним

– Ну ти, Валька, і хлопця собі вибрала, – зітхала подруга Ольга. – Сама ж нічого така, а твій Сергій – такий непоказний, і глянути нема на що. Ось поглянь на мого Івана і красивий і модний, і за словом в кишеню не полізе. – Навіть батьки Валюшу свою відмовляли від шлюбу з Сергієм, бо хоч і багатим був, але ну дуже вже непоказним За матеріалами

– Хіба ж я його за красу полюбила? – толерантно відповідала Валя. – У нього душа красива …

– Яка ж за таким лицем і тілом може бути душа? – Не втихомирювати Оля. – Він же якийсь дeбелий, неотeсаний … Подивися на мого Івана: і красивий, і модний, і веселий, і за словом в кишеню не полізе. А від такого, як твій Сергійко, я б втекла від нудьги на наступний день після весілля.

Дійсно, у Сергія була дуже спокійна вдача. Неговіркий, не любив гучних компаній. Та ще й непримітною зовнішністю, повненький, середнього зросту. Маленька і худенька Валя поруч з ним була як Дюймовочка. Мала чітко окреслені риси обличчя, густе і довге волосся. Подруги жартували, що її коса довша її зросту і товщі її талії. Та й старші жінки в селі дивувалися, що така красуня, як Валя, вибрала собі Сергія. Подейкували, що це гроші його батьків заслiпили дівчину.

Читайте також: – Андрій від тебе відмовився? Коли ти в такому стані. От, що сідай і пиши Олегові листа. Про те, що любиш його. Що чекаєш і не можеш більше без нього жити. Розлука допомогла тобі зрозуміти це. А про те, що матимеш дитя від іншого ні слова, потім після весілля розберемось

Однак Валя не слухала пліткарок. Сама не любила копатися в чужому житті і не хотіла надмірної уваги до свого. Та коли Сергій зібрався просити у батьків коханої її руки, вони теж почали відмовляти дочку виходити за нього. Просили почекати трошки, тому що, мовляв, все-таки варта Валя кращого чоловіка.

Дівчина ж не розуміла, до чого тут зовнішність. Це немов купувати цукерки по обгортці – дарма що несмачні. Оля ж продовжувала пояснювати подрузі, що чоловік повинен бути хорошим, щоб не соромитися вийти з ним в світ, щоб родичам і подружкам не соромно було показати і щоб заздрісникам очі муляти.

Так, у Олі було багато заздрісників, бо її Іван подобався дівчатам. Харизматичний красень з явно завищеною самооцінкою не одній був в серці. Коли Оля прогулювалася з ним під руку, то неодмінно високо тримала голову, ніби хизувалася нареченим.

Згодом обидві подруги вийшли заміж за своїх обранців. І зовнішність, як це зазвичай буває, виявилася оманливою. Оля вже через рік після весілля омивала слізьми кожну мить спільного життя. Іван гуляв, так би мовити, на всі боки і постійно пpинижував дружину. Його краса перестала вабити Ольгу. Вона ненавиділа свого чоловіка.

Читайте також: – Я донечко, оце тобі так скажу, хоча то грiх, звичайно. Господи прости, – бабуся поспіхом перехрестилася. – Скоч трохи в гречку

А ось Валя з Сергієм жили душа в душу. Він пилинки з неї здував. Жінка з кожним днем ​​закохувалася в свого обранця все більше і більше. Він був для неї найкрасивішим з чоловіків, адже краса – в очах того, хто любить. Як все-таки важливо дивитися і вибирати не очима, а сеpцем.

You cannot copy content of this page