fbpx

Одного разу проходячи повз слонів в зоопарку, я раптом зупинився, здивований тим, що такі величезні створіння, як слони, утримувалися в зоопарку прив’язані тоненькою мотузкою до їх передньої ноги. Ні ланцюгів, ні клітки

Було очевидно, що слони можуть легко звільнитися від мотузки, якою вони прив’язані, але з якоїсь причини, вони цього не роблять.

Я підійшов до дресирувальника і запитав його, чому такі величні і прекрасні тварини просто стоять і не роблять спроби звільнитися. Він відповів:

«Коли вони були молодими і набагато меншими за розмірами, ніж зараз, ми прив’язували їх тієї ж самою мотузкою, і тепер коли вони дорослі, досить цієї ж мотузки, щоб утримувати їх. Виростаючи, вони вірять, що ця мотузка зможе утримати їх і вони не намагаються втекти».

Це було вражаюче відкриття. Ці тварини могли в будь-яку хвилину позбутися від своїх «пут», але через те, що вони вірили, що не зможуть, вони стояли там, не намагаючись звільнитися.

Як і ці слони, скільки з нас вірить в те, що ми не зможемо зробити що-небудь, тільки через те, що не вийшло одного разу?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page