fbpx

Одного разу зателефонував Сергій, колишній чоловік. Помовчавши в трубку запитав, чи не прийме вона його назад? З молодою подругою він розлучився, точніше вона його кинула, і зараз Сергій орендує маленьку квартирку

З чоловіком Аліна розлучилася два роки тому. Сергій знайшов собі іншу, молодшу. Так і сказав: – Пробач, я сам не знаю, як вийшло. Вона така молода, весела, не те що ти. Наше з тобою життя стало прісним, нудним. А вона… Я знову почуваюсь молодим. Вибач.

Зібрав речі, і відбув до своєї молодої пасії. Аліна як привид снувала порожньою квартирою, де все нагадувало про чоловіка. Довго і важко вона вчилася жити одна.

Подруга підтримувала її, умовляла забути нарешті чоловіка – почати жити, познайомитися з ким – небудь, клин клином, як то кажуть. Розповідала, що її знайома на сайті відхопила собі такого, що ого-го, та ще іноземця! Живе тепер в Канаді розкошує.

Аліна наважилася. Зареєструвалася і стала чекати. Не розраховувала, звичайно, що буде нарозхват, все-таки НЕ молоденька дівчинка вже, 45 років. Але раптом…

Найсмішніше, що їй писали і молоді. Більшість шукали забавку, таких Аліна зразу відправляла в чорний список. З кількома вела мляве листування, так і зовні вони Аліні не подобалися.

Було відчуття, що коли чоловік трохи привабливіший за мавпу, то зарозумілість у нього як у принца. Таким не відповідала.

І ось одного разу їй прийшло повідомлення, від якого тьохнуло серце, невже їй все – таки пощастило? Якраз той тип, який їй завжди подобався.

“Принц” виявився іноземцем. З Америки. Пізніше, в ході листування, з’ясувалося, що він українець, але в Америці живе давно. У нього свій бізнес, і він шукає супутницю життя. І саме Аліна сподобалася йому більше за інших.

У нього були яскраво – блакитні очі, погляд трохи колючий, темне волосся з сивиною, в загальному, Аліні він дуже сподобався.

Його звали Олександр, і найближчим часом він планував приїхати у Київ. І через місяць після знайомства Саша написав, що прилетів до столиці, орендував квартиру, і пропонував зустрітися.

Збираючись на побачення, Аліна дуже хвилювалася, ретельно підбирала вбрання, зробила непомітний вечірній макіяж. Зустрілися вони в кафе, весь вечір розмовляли, Олександр розповідав про життя в Америці, про бізнес, принагідно згадав про деякі труднощі, які зараз відчуває. Як виявилося, приїхав він на півроку, і з того вечора зустрічалися вони щодня.

А потім Аліна запропонувала Олександру оселитися у неї. У них все добре у стосунках, так і йому не потрібно буде платити за орендовану квартиру. Олександр з радістю погодився.

Півроку пролетіло непомітно. Олександр кожен день пропадав з ранку до вечора по своїх справах, пов’язаних з бізнесом, як він говорив Аліні, грошей в сімейний бюджет чомусь не вкладав, але вона поглинена новим почуттям, не замислювалася над такими дрібницями. Головне, він поруч, все владнається.

А одного разу зателефонував Сергій, колишній чоловік. Помовчавши в трубку запитав, чи не прийме вона його назад? З молодою подругою він розлучився, точніше вона його кинула, і зараз Сергій орендує маленьку квартирку. Аліна сказала, що зустріла іншого, коротко розповіла про Олександра.

Оскільки вона була щаслива, образа на колишнього чоловіка пройшла. Сергій запитав, як вони познайомилися, Аліна чесно все розповіла. Сергій порадив їй бути обережнішою Чому? Вона не зрозуміла.

Одного разу Олександр прийшов дуже засмучений, як виявилося, справи з бізнесом дуже погані, і йому доведеться летіти в Америку. Аліні дуже не хотілося, щоб він їхав, і вона запропонувала допомогу. Всі її заощадження були вкладені в покриття боргів по бізнесу Олександра. Зате він був поруч.

Якось раз Аліну запросила в гості далека родичка, і вони з Сашком відправилися разом. За столом було весело, просиділи за розмовами до пізнього вечора. Уже перед відходом родичка відкликала Аліну на кухню, і зі сміхом запитала, чому та знайшла собі заробітчанина, невже не знайшла чоловіка в столиці?

Аліна переконувала її, що та помиляється, Сашко прилетів з Америки. Родичка сказала, що цей Сашко робив ремонт в квартирі її подруги, вона його там бачила, а запам’ятала вона його дуже добре тому, що він посварився з господаркою через гроші.

Він з Молдавії, працював з напарником, господині розповідав, що вдома залишилася сім’я, якій він регулярно відправляє гроші.

Аліна поверталася додому з Сашею, і не знала, як їй запитати, чи правду сказала родичка? Не знайшовши нічого кращого, ніж запитати прямо в очі, звідки Саша насправді приїхав? І про розмову з родичкою розповіла.

Олександр скорчив засмучене обличчя, як, вона вірить тому, що придумала її родичка, вона просто заздрить Аліні, її щастю, ось і хоче їх розлучити. Аліна заспокоїлася, і попросила у Саші вибачення, за те, що повірила своїй тітці.

На ранок Сашко зник. Коли Аліна прокинулася, ні його речей, ні його самого в квартирі не було. Даремно вона дзвонила йому на мобільний, той бубонів, що абонент недоступний.

– Коза, кузуляяяяя! – лаяла себе Аліна. Згадала і про гроші, які сама віддала Олександру, але де тепер його шукати. Столиця велика.

Вони з Сергієм знову разом. Вона пробачила йогоневірність, розсудивши, що життя його дечому навчило, як і її саму.

Автор: Coльвейг.

Взято з мережі. Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page