X

— Ой, давай не будем влаштовувати сцен, – мовив чоловік міцно обіймаючи сусідку, – куди ти від мене дінешся? Іди готуй вечерю мені і дітям, а я тут повинен справу одну завершити, – і відвернувся, щось ніжно прошепотівши сусідці на вушко

Loving mid aged mother and grown up daughter sit on couch, worried parent calms adult child with broken heart first love helps her survive bad divorce break up with boyfriend, care and support concept

— Ой, давай не будем влаштовувати сцен, – мовив чоловік міцно обіймаючи сусідку, – куди ти від мене дінешся? Іди готуй вечерю мені і дітям, а я тут повинен справу одну завершити, – і відвернувся, щось ніжно прошепотівши сусідці на вушко.

Іра стояла ні в сих ні в тих. Вона давно здогадувалась, що Степанівна (до якої вона лиш на ви і зверталась, бо ж старша від них із чоловіком на добрих двадцять років) щось має до її Остапа. Але ж не очікувала, що ось так їх застукає. Інший би хоч зробив винуватий вигляд, а Остап : « Нікуди не дінешся». Так от, що він про неї думає. Наївний. П’ятеро дітей не якір і не змусять її терпіти таке ставлення.

Прибігла до своєї квартири і почала збирати документи. Взяла найнеобхідніші речі на перший час і вийшла з дому. Діти здивовано тулились до матері, а Ірина тільки зараз зрозуміла, що йти їй власне нікуди. У кишені триста гривень, а поруч дітей мов гороху. Ну кому вона потрібна?

Зателефонувала брату у рідне далеке село. Намагаючись не розридатись пояснила, що і до чого.

— Чи ти Ірко з глузду з’їхала. П’ять ротів і ти без перспектив. Вертай до дому. Забагато Остапу честі від нього іти і звільняти йому місце для нової жінки.

Іра не дослухала. В голові враз склалась картинка і вона тут же викликала таксі. Поїхала з дітьми до свекрухи. Та хоч і була жінкою владною і безапеляційною, але справедливою.

— Любов зла – покохаєш і мого сина, – резюмувала почувши невістчину розповідь, – Не хникай. У мене перший час поживете, а там щось придумаємо.

Іра з малими прожили у свекрухи пів року. За цей час встигла розлучитись зі зрадником, подати на аліменти і отримати чималу суму від продажу свекрушиної квартири у якій раніше жили.

— Усе, доню. З моїм сином ви вже не сім’я. Він звісно не мужик, але він мій син. Що могла для вас зробила, а далі, вибач!

Чомусь згадались Ірі поїздки в гори, коли була ще дитиною. Після всього пережитого так захотілось повернути хоч мить отого дитячого ні з чим незрівнянного щастя.

— Діти, – прощебетала весело, – Ми їдемо відпочивати!

Місяць жили у пансіонаті любуючись природою. А коли настав час їхати, зрозуміла – не може. Поїхати від цієї краси для неї стало просто неможливим. В одному із сусідніх сіл купила невеличку хатинку. Грошей після купівлі було обмаль, а ще ремонт зробити, а дітей годувати. Вирішила влаштуватись в той пансіонат де відпочивала на роботу.

Не легкими видались для Ірини наступні чотири роки. Але все може окрилена свободою жінка. Хата у моєї подружки мов маківка цвіте, а в хаті райський сад із купою щебетливих пташеняток.

— Он, прибудувала до хати кімнату. Хочеться мені спробувати туристів до нас запросити. А що? Ти поглянь яка довкола краса!

І справді гарно тут, словами не описати, як гарно! Але Іринка явно не тільки від природи навколишньої така щаслива.

— А мене засватали минулого тижня, – зізнається зашарівшись, – Місцевий удівець, що прибудову нам робив. У нього своїх троє і мої п’ятеро, а ще ось, погладжує свого животика, ще одне щастячко матимемо.

Я щиро радію за подругу. Це ж скільки в них дітей тепер буде, а? Не кожен заслужив такого щастя у Бога. Про Остапа делікатно не згадую у розмовах з Ірою. Про, що там казати? Живуть зі Степанівною пляшки здають і заливаються. Колишня свекруха Ірини його вже за сина не вважає, з тих грошей, що за квартиру отримала справно відсилає Ірі щомісяця аліменти. Зла вона на колишню невістку дуже. Хоч і допомогла їй тоді, а жалкує зараз. Всім говорить, що якби Ірка через дрібницю не втікла, син її був би цілком нормальним.

Але то хіба важливо? Іриночка моя щаслива і при надії! Оце радість!

Автор Анна К.

Передрук без згоди автора – заборонено.

K Anna:
Related Post