fbpx

От якраз між сміттєвим баком і стіною бабця Тая зробила собі лежачок. Хоч і мало, що взагалі розуміла у свої 90, а от місце собі облаштувала справді добротне. Звідкись притягла старий матрац , обгорнула його клейонкою зверху настелила пальтечко (знайшла на смітнику), збоку поставила викинутий кимось табурет і склала на ньому акуратною стопочкою речі

От якраз між сміттєвим баком і стіною бабця Тая зробила собі лежачок. Хоч і мало, що взагалі розуміла у свої 90, а от місце собі облаштувала справді добротне. Звідкись притягла старий матрац , обгорнула його клейонкою зверху настелила пальтечко (знайшла на смітнику), збоку поставила викинутий кимось табурет і склала на ньому акуратною стопочкою речі.

Вдень сідала на лавку під під’їздом. Жваво віталась з сусідами, які бігли кудись в своїх справах, а ввечері по старій пам’яті підіймалась до своєї квартири. Донька, як завше, без зайвих слів впускала, годувала і відправляла на нове місце проживання – під сміттєвий бак.

Хто знає скільки бабця так прожила, аж поки її там не побачила незнайомка. Жінка зупинила машину, підійшла викинути якийсь дріб’язок і отетеріла. За баком сиділа старенька. Чистенька така і вираз обличчя блаженно – дитячий. Одразу видно, що не безхатько. Може заблукала? Заговорила і зрозуміла – старенька уже в тому віці, коли забуваєш усе на світі і тричі на день вітаєшся до свого відображення у дзеркалі.

Жінка одразу до поліції. Доньку бабусі знайшли того ж вечора і вона щиро раділа, що мама знайшлась. Мовляв, та все забуває і часто губиться. Два дні старенька жила у своєму домі. На третій донька відчинивши двері знов випхала матір шукати притулку деінде.

Цього разу уже стареньку привела сусідка за, що і отримала порцію такої дяки, що в неї аж мову відняло. Але не на ту донечка рота відкрила. Сусідка була жінкою дієвою і узявши до рук телефона з камерою почала чатувати на східцях біля квартири старенької. Ось донька відчиняє двері і каже завчено:

— Іди куди хочеш. Набридла!

Старенька виходить з квартири, а донька зачиняє за нею двері.

Сусідка одразу завела стареньку Таїсу до своєї квартири і кинулась вишукувати Таїного сина. Він інколи приїздив вітався, але де ж він проживає, сусідка не знала. Ох, як добре, що є оці соц. мережі. Тут і знайшовся син і онуки. Вже через годину у під’їзді робилось щось нереальне.

Таїсина донька підлітала ледь не до стелі. Мусили викликати наряд, аби син з своїми дітьми не наробив зопалу лиха. Старенька нічогісінько не розуміла і лиш посміхалась своєю наївною дитячою посмішкою.

Виявилось, син щомісяця переводив на рахунок сестри чималу суму, аби та не працювала, а гляділа маму. Бо ж Таїса хоч і була, як для свого віку досить таки здоровою жінкою, але з пам’яттю мала проблеми. Син приїздив кілька разів на місяць і заставав чистеньку і цілком щасливу маму. У інші дні старенька спала під смітником.

— Ми не хотіли її у спец. заклад здавати, – жаліється син, – Сестра сама сказала, що переїде у материну квартиру і доглядатиме її. Вона ж за моєю спиною уже і заповіт від імені матері на себе оформити встигла. Ніколи б не подумав, що рідна сестра так вчинить: мене обманювала -гроші тягнула, маму під смітник виселила, та ще й квартиру привласнити захотіла.

Старенька так і живе у своїй квартирі, але уже під наглядом найнятої жінки.  Син приїздить ледь не щодня у різний час, аби бачити, що мама в безпеці. За квартиру із сестрою довелось трохи посперечатись, але оте зняте сусідкою відео, стало вирішальним.

От і кажуть, що син до вінця, а донька до кінця.

Життя!

Автор Анна К.

Передрук без згоди автора – заборонено. Спеціально для intermarium.news

You cannot copy content of this page