fbpx

Папа Франциск сказав, що краще жити як атеїст, ніж ходити до церкви і нeнавидіти інших

За словами папи Франциска, краще бути атеїстом, ніж ходити до церкви кожен день, але при цьому продовжувати критикувати оточуючих.

Нещодавно він зустрівся з віруючими і вимовив дуже полум’яну промову.

“Подвійне життя: я християнин, я завжди ходжу на літургію, я перебуваю в цій церкві, але я веду брудний бізнес, відмиваю гроші, не плачу своїм робітникам справедливу плату. Як часто ми бачимо людей, які відвідують церкву майже кожного дня, але виходячи з неї, продовжують ненавидіти людей. І таких християн багато. Ніж бути таким християнином – краще бути атеїстом”, –  сказав папа Франциск

Краще тоді бути атеїстами. Якщо ви ходите до церкви, то ведіть себе відповідним чином, будьте прикладом для інших.

“А як молитеся, то не будьте, як ті лицеміри, що люблять в синагогах та на перехрестях, зупиняючись, молитися, щоб їх бачили люди”, – йдеться в Євангеліє від Матвія.

Багато християн вважають, що молитва – це нескінченна балаканина. Вони говорять з Богом, як папуги. Ні, молитися потрібно серцем”.

Папа Франциск згадав, що в світі все більше людей відчувають самотність, особливо це стосується дітей та підлітків. Вони належать самі собі.

Обійми і увага батьків – ось найкращий засіб від тривоги і самотності, на думку Папи Римського.

У своїй проповіді Франциск закликав католиків розвивати світ так, «як мати веде вперед дітей», заявивши, що «світ, який дивиться в майбутнє без погляду матері, короткозорий».

«Він цілком може збільшити свій прибуток, але ми будемо жити не як брати і сестри», – сказав Папа Римський.

Він підкреслив, що «героїзм проявляється в самовіддачі, силі співчуття, мудрості і в лагідності».

Читайте також: 35-річний монах з Тернопільщини впродовж всього свого життя розшукував маму і знайшов(відео)

Людям не обов’язково сповідувати певну релігію, ми повинні жити в гармонії з собою і навколишнім світом, нам потрібно прийняти той факт, що всі люди різні, і кожен має право на свою точку зору.

Важливо знати міру в дотриманні обрядів, а в добрих справах, допомагати тим, хто цього потребує. Навіть звичайнісінька посмішка здатна змінити чиєсь життя.

Папа не раз бентежив консервативних католиків, роблячи неоднозначні заяви. Незабаром після свого обрання він, наприклад, заявляв, що і атеїсти можуть потрапити на небеса, а в одному з інтерв’ю зазначив, що католицьке вчення закликає людей слідувати своїй совісті, і у нього немає самоцілі навернути всіх у християнство. На думку Франциска, кожна людина може вибрати свій шлях, щоб слідувати добру і боротися зі злом.

Опубліковано 27 січня 2019 року

You cannot copy content of this page