fbpx

Перші дзвіночки: ознаки неблагополуччя у стосунках, які призводять до розлучення

Мене завжди дивувало, чому розпадаються благополучні на вигляд сім’ї. Ніби все добре. І ось вони вже не разом.

Це несподівано, якщо не бачити і не розуміти ознаки неблагополуччя у стосунках, які призводять до розлучення.

Розберемо ці ознаки, сподіваюся, у своїх взаєминах ви їх не знайдете.

1. Один з партнерів не поспішає додому, йому там не комфортно. Якщо це чоловік, то він намагається більш тривалий час затриматися на роботі, любить відрядження, поважає проведення часу в гаражі. Дружину тягне до подруг, вона не може страждати мовчки, магазин теж є порятунком. Є ще варіант уникнення нормального спілкування – жінка йде у стан «яжматір». Все краще дітям, чоловік – тягар, йому все найгірше.

2. Партнери не можуть спокійно проводити вільний час разом. Вихідні обтяжують, оскільки виливаються в скaндали, переживання, претензії. Особливо погано, коли не вдається абикуди розбігтися на суботу і неділю.

3. У сім’ї постійно гості. Тут не все однозначно. Може бути, це просто гостинність, а може – зовсім інше. Гості допомагають не пересваритися партнерам. Коли є сторонні люди, то пред’являти претензії одне одному якось негарно. З іншого боку, – гості розважають, приносять щось нове, відволікають від своїх проблем.

4. Партнери починають пити. Спочатку з тими ж гостями по вихідних, потім вечорами. Це допомагає переключитися і відволіктися, але в перспективі призводить до загострення ситуації.

5. Партнери знаходять нові хобі та захоплення. Тут теж є варіанти. Нові захоплення можуть бути ніяк не пов’язані з проблемами в особистому житті, а буває, що це спосіб відходу від обридлих стосунків. Наприклад, якщо захоплення передбачає довге спілкування на стороні, це викликає радість, з іншого боку, з’являється смуток, коли треба повертатися додому.

Читайте також: Ваш манікюр може багато розказати про вас як про особистість

6. Відхід у розваги. Чоловік захопився комп’ютерними іграми, тепер він або на роботі, або в іграх. У його суб’єктивній реальності дружина – просто дратівливий чинник, що відволікає від цікавих ігор. Трапляється, дружина починає розважатися танцями, тренінгами, фен-шуєм та іншими цікавими заняттями, вдома з’являється все рідше.

Коли стосунки припиняються немов би природно, це навіть добре. Наприклад, він її більше не хoче, а їй і не треба. Дороги розійшлися тихо і за обопільної згоди.

Інше питання, коли ознаки неблагополуччя взаємин ігноруються або не помічаються, а люди не хочуть розлучатися. Конфлікт назріває непомітно.

Тому краще бачити і розуміти перші ознаки неблагополуччя заздалегідь, не доводячи ситуацію до розриву стосунків, якщо дійсно цього не хочеться.

Все просто. Відстежив – зрозумів – виправляй. Знаєте самі: простіше попередити, ніж лікувати…

За матеріалами  – «Гармонія»

Опубліковано 14 січня 2019 року

You cannot copy content of this page