fbpx

Пільгове розмитнення на електромобілі продовжено до кінця 2021 року

Добрі новини для тих, хто ще не встиг скористатись діючим “нульовим розмитненням” на електромобілі. Завдяки прийнятим Верховною Радою змінам до Податкового кодексу, нульова ставка на ПДВ при імпорті легкових електрокарів діятиме до 31 грудня 2021 року.

Також, що важливо для тих, хто планує найближчим часом придбати “електричку” – Президент підписав закони №8487 та 8488, якими встановлюється акцизний податок на ЕА у розмірі 1 євро за 1 кВт*год ємкості тягової батареї. Знижені акцизи діятимуть і на гібридні авто – 100 євро за один автомобіль. Такі ставки акцизу вводяться на постійній, а не на тимчасовій основі.

Джерело.

Ще варто нагадати, що кілька років тому мито на електромобілі, теж на постійній основі, було встановлено у розмірі 0%. Підсумовуючи все разом, легкові електроавто і надалі можна буде імпортувати з мінімальними затратами на розмитнення, принаймні, наступні три роки.

Читайте також: Скільки коштує переобладнати авто за новим законом

Також зменшиться сума видатків на гібриди, які митники часто відносили до «звичайних» авто із двигунами внутрішнього згорання.

Імовірно, це ще не всі преференції для електромобілів, які можуть почати діяти ще цього року – досі не розглядались законопроекти №8159 та 8160, в яких є чимало цікавого для перевізників, покупців та виробників електротранспорту.

You cannot copy content of this page