fbpx

Після надання Томосу про автокефалію всі храми і лаври перейдуть у власність УПЦ – Філарет

Після надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію вся нерухомість, включаючи Києво-Печерську та Почаївську лаври, які зараз займає в Україні Московський патріархат, перейдуть у власність УПЦ.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Прямий” повідомив предстоятель УПЦ КП – патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, передає прес-служба УПЦ КП.

“Держава передала свою власність у користування українській церкві Московського патріархату. Але коли тут Українська церква буде визнана, то лавра – і одна, і друга (Києво-Печерська і Почаївська. – Ред.) – будуть передані українській церкві”, – наголосив він.

Філарет також нагадав, що жодної власності у Московського патріархату в Україні немає.

Читайте також: “Якби тоді, коли ми здавали ядeрну збрoю нас прийняли до НАТО, ми би мали принципово іншу армію” – Тимошенко

“Власність церкви в Україні є власністю Української церкви”, – додав він.

Лідер УПЦ КП також заявив, що Києво-Печерська і Почаївська лаври є українським святинями, до яких Московський патріархат жодного відношення не має.

“А ті парафії, які побудували, і свої храми за свій рахунок, то це власність цих парафій, а не Росії. Тому Росія тут своєї власності церковної не має”, – пояснив Філарет.

Джерело.

You cannot copy content of this page