fbpx

Подруга привезла з Німеччини рецепт шалено смачного пирога: трішечки тіста і море ніжної маково-сирної начинки. Неймовірно смачно!

Якщо ти любиш мак і сир, то ти обов’язково повинна спробувати цей десерт.

Німецький маковий пиріг вже століттями стоїть на святкових столах у Німеччині. Він не надто вичурний, а досить простий, щоб готувати його і без приводу. Цю страву ще називають німецьким маковим сирником. У ньому багато м’якої і ароматної начинки і зовсім немає зайвого тіста.

За матеріалами –

Необхідні інгредієнти:

Для тіста:

  • 90 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 190 г борошна.

Для начинки

  • 50 г манки;
  • 200 г сиру;
  • 90 г цукру;
  • 100 г маку;
  • 450 мл молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 яйце.

Як приготувати німецький маковий пиріг

  1. Почнемо з начинки. У невеликому сотейнику змішай холодне молоко, вершкове масло, цукор і мак. Перемішай суміш, доведи до кипіння на середньому вогні і знову  добре перемішай.
  2. Після цього в гарячу суміш потрібно вводити манну крупу. Для цього потрібно всипати крупу дрібними порціями і інтенсивно перемішувати віночком. Роби все повільно і поступово, щоб не зробились грудки.
  3. Після введення манної крупи перемішай суміш ще раз і відстав в сторону. Знадобиться приблизно 20 хвилин, щоб маса охолола і загусла.
  4. У мисці з’єднай сир, яйце і додай дрібку солі. Після цього сир потрібно добре збити блендером до однорідності. За бажанням можеш додати трохи ванільного екстракту.
  5. Займемося пісочною основою. Просій борошно через сито. А тверде масло дрібно наріж ножем або натри на тертці. Після цього змішай масло з борошном і цукром. Також додай щіпку солі. Якщо у тебе є кухонний комбайн або подрібнювач, то можеш скористатися ним.
  6. Тепер уже можна з’єднати макову масу і сир. Перемішай до однорідного стану, можна для цього взяти блендер.
  7. Після цього застели форму пергаментом і висип всередину половину пісочної крихти. Можна навіть трохи більше половини. Цю основу потрібно добре утрамбувати.
  8. Потім виливаємо всередину всю сирно-макову суміш і посипаємо зверху залишками пісочного тіста. Утрамбовувати верхній шар не потрібно. Потім відправляй пиріг пектися в духовку, розігріту до 180 градусів. Почекати потрібно буде 40-50 хвилин.
  9. Вийнявши пиріг з духовки, не поспішай витягувати його з форми. Тобі потрібно дочекатися, поки пиріг охолоне, потім поставити його ще на кілька годин в холодильник. Інакше є шанс, що пиріг розвалиться, поки не застигне.
  10. Після цього спокійно можеш виймати з форми і подавати на стіл. Настав час насолоджуватися комбінацією ніжної макової начинки і хрусткої пісочної основи.
  11. Такий сирник тобі точно полюбиться!

Читайте також: Подруга приїхала з Німеччини і поділилась рецептом, який вразив її найбільше. Подібного у нас я не зустрічала. Ніжний, молочний, вершковий торт “Молочна дівчинка”

Приємного чаювання! Обов’язково ділись рецептом з друзями!

You cannot copy content of this page