fbpx

Поки інші випікають пироги з великою кількістю тіста і парою столових ложок начинки, я готую це чудо з фаршем, яке ще смачніше. А за смаком ніби голубці, але часу витрачати не потрібно

Все частіше і частіше ми позичаємо рецепти популярних страв у країн-сусідів. Хтось в захваті від східної кухні, іншим до душі європейські традиції. Є й ті, хто взагалі переноситься на інший континент в пошуках чогось оригінального. Якщо ви відносите себе до числа останніх, пропонуємо вам відвідати Мальту.   Джерело

Виявилося, як і ми, місцеві жителі люблять страви з капусти і фаршу. У нас це голубці, у них – оригінальний пиріг, який подають під соусом ще гарячим. Заповзятлива господиня побачить в такому рецепті величезний плюс: навіщо крутити 30 маленьких голубчиків, якщо можна приготувати один великий? Користуйтеся ідеєю!

Читайте також: Пляцок бісквітно-кавовий з дивовижно ніжним пудингово-яблучним кремом. Спробувала приготувати, тепер це моя найулюбленіша випічка

Складові

Капуста білокачанна 1 шт.

Бекон 200 г

Цибуля 2 шт.

Яловичий фарш 500 г

Оливкова олія 2 ст. л.

Часник 2 зуб.

Морква 1 шт.

Рис 120 г

Перець духмяний 1/2 ч. Л.

Чорний перець (мелений) 1 ч. Л.

Пармезан 50 г

Червоне вино 50 г

Петрушка 1 пуч.

Сіль за смаком

Приготування

1.Відваріть рис до готовності. Відставте в сторону остигати.

2. Нагрійте воду. Посоліть її. Помістіть в ємність капусту. Зачекайте, поки листя трохи пом’якшиться. Перелийте воду в іншу ємність. Акуратно відокремте 8 листочків. Зрізавши товсті ребра, відставте їх в сторону.

3. Решту качана відваріть у воді, яку раніше відставили. Видаліть жорсткі стебла. Подрібніть капусту.

4.Розігрійте оливкову олію на сковороді. Додайте 1 подрібнену цибулю. Обсмажуйте до прозорості. Додайте капусту. Тушкуйте 7 хвилин. Наріжте бекон кубиками. Додайте до цибулі. Почекайте 2-3 хвилини. Відставте начинку в сторону.

5.Розігрійте олію. Висипте 1 подрібнену цибулю і дрібно нарізану моркву. Обсмажуйте 7 хвилин. Додайте в масу фарш. Смажте так, поки м’ясо не стане рум’яним. Додайте на сковороду подрібнений часник, різану петрушку, вино, сіль і перець.

6.Перемішайте. Потримайте на плиті ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Змішайте все з тертим сиром і вареним рисом. Відставте начинку в сторону.

7.Візьміть форму. Змастіть дно і стінки маслом. Викладіть на дно найбільший лист капусти. Решту листів розкладіть по стінках. Викладіть масу з капусти і бекону, потім – з яловичого фаршу. Складіть листя над начинкою так, щоб вона була повністю прикрита. Злегка притисніть пиріг.

8.Виставте температуру на 180 ° С. Запікайте пиріг 60 хвилин. Дістаньте з духовки, почекайте, поки охолоне, переверніть і подавайте.

Коли ви перевернете пиріг, лист, який був на дні форми виявиться зверху і буде нагадувати гіллясте дерево. Пиріг можна полити томатним соусом. Так це чудо з фаршем ще смачніше. Поки інші випікають пироги з великою кількістю тіста і парою столових ложок начинки, ви можете піти іншим шляхом. Пробуйте і діліться!

You cannot copy content of this page