fbpx

Полуничне варення без варіння ягід – аромат, який неможливо описати!

Полуничне варення без варіння ягід виходить неймовірно ароматним!

Спробуйте в цьому сезоні зварити хоч трошки за цим рецептом. Вам сподобається, навіть не сумнівайтеся.

Складові:

  • 2 кг полуниці
  • 1 кг цукру
  • 0,5 склянки води

Приготування:

Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди під проточною водою і зціджуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску. В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися.

Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білим. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в’язкий і майже застиг, то він готовий. Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути.

Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім охолоджену полуницю ми проціджуємо через сито, а зціджений сік ставимо кип’ятити на 5-7 хвилин. Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокип’яченним гарячим сиропом.

Знову даємо полуниці повністю охолонути. І ще раз повторюємо цю процедуру. Якщо ви хочете, щоб сироп був густим, то тоді додайте більше цукру і добре прокип’ятіть.

Після третьої такої процедури, ми розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закручуємо кришками і ставимо в ковдру.

Читайте також: Сметанний десерт з желатином за лічені хвилини. Смачніше від морозива! Райська насолода!

Сенс полягає в тому, що ягоди ми не варимо взагалі, кип’ятиться тільки сироп 3 рази, можна 4.

Приготоване таким чином полуничне варення має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.

Смачного!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page