fbpx

Помep екс-міністр оборони України

Помep колишній міністр оборони і віце-прем’єр-міністр Валерій Шмаров. Його сeoце зупинилось 14 жовтня. Йому було 73 роки.

Подробиці прощання і пoxoрону поки не відомі. Про смepть політика повідомив головний редактор сайту “Спейс-Інформ” Нік Мітра на своїй сторінці в Facebook, передає “Gazeta.ua

У Шмарова залишилися дружина і син. Його дочка кілька років тому пoмepла від oнкoлoгiчного захворювання.

Шмаров Валерій Миколайович народився 4 серпня 1945 року в с. Жолоби Томашпільського району Вінницької обл. У 1966 році закінчив Київський технікум радіоелектроніки, потім у 1972 році здобув другу вищу освіту в Київському державному університеті ім. Тараса Шевченка.

Читайте також: Екс-чоловіка Подкопаєвої Тимофія Нагорного аpeштували: подробиці

З 1966 по 1988 рік Шмаров пройшов шлях від регулювальника радіоапаратури до начальника цеху спеціального виробництва на Київському радіозаводі. Брав участь у створенні та виробництві систем управління декількох поколінь стратегічних pакет наземного і морського базування.

З 1988 по 1992 рік керував Жулянським машинобудівним заводом. Також Шмаров був першим заступником Генерального директора Національного космічного агентства України. Брав участь у розробленні першої національної космічної програми України.

З 1993 по 1995 рік – віце-прем’єр-міністр України з питань вiйськово-промислового комплексу. У 1994 призначений міністром оборони України.

З 1997 року Шмаров став президентом Асоціації підприємств авіапромисловості України “Укравіапром”. Також був народним депутатом.

З 2005 по 2017 рік керував Аерокосмічним інститутом Національного авіаційного університету. Отримав ступінь доктора технічних наук.

You cannot copy content of this page