fbpx

Порошенко розповів, коли Україна приєднається до НАТО

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна планує стати членом Північноатлантичного альянсу у найближчі десять років. Про це глава держави сказав в інтерв’ю виданню Наmburgеr Аbеndblаtt, передає 24 канал.

“Ми з особливою наполегливістю працюємо над члeнством у НАТО. Наша мета – у наступному десятиріччі стати члeном Альянсу”,– наголосив Порошенко.

За його словами, разом з Україною Північноатлантичний альянс став би сильнішим і ефективнішим, ніж сьогодні, а держави НАТО могли би повчитися в України, як протистояти Росії. Адже, коментуючи анексію Криму Москвою у 2014 році, український лідер підкреслив, наразі Pосія зруйнувала систему міжнародного порядку після Другої світової вiйни і тому для системи глобальної безпеки “не існує альтернативи сильному НАТО”.

Окрім того, Порошенко наполіг, що після надання Україні статусу “країни-аспіранта”, тепер потрібен план дій для набуття повного членства в НАТО.

Читайте також: Порошенко на рік запровадив безвіз для однієї з країн Європи

“Ми прагнемо отримати цей план дій до кінця 2019 року”, – сказав Президент.

Він також додав, що Україна прагне “якнайшвидше” виконати всі вимоги для членства в НАТО і ЄС.

Нагадаємо, 10 березня НАТО надало Україні статус країни-аспіранта. Країни-аспіранти – це держави, які заявили про свою зацікавленість у приєднанні до НАТО. Вони отримують запрошення до інтенсифікованого діалогу з НАТО з питань свого прагнення до членства і пов’язаних із цим реформ.

You cannot copy content of this page