fbpx

Посадіть базилік в пляшку таким способом і отримаєте цілі зарості

Базилік, хоча і є вибагливою і вимогливою рослиною, на ділі виявляється не таким складним у вирощуванні, якщо дотримуватися основних правил і скористатися деякими секретами бувалих городників.

По одному простому методу з використанням пляшки ви зможете виростити соковитий, м’ясистий, яскраво-зелений, вітамінний і ароматний базилік прямо на підвіконні!

Для цього вам буде потрібно п’ятилітровій пляшка, розрізана навпіл. Саме такий обсяг буде ідеальним для зростання і розвитку кореневої системи базиліка.

Попередньо універсальний грунт для розсади (він легкий, а тому підходить базиліку) слід пролити окропом для знезapaження, потім просто посіяти насіння. В прогрітому грунті базилік зійде швидше – приблизно за тиждень.

Читайте також: У подруги домашні рослини завжди насичено зеленого кольору і цвітуть дуже часто. Нарешті я дізналась, в чому тут секрет!

Поверхню насіння зволожте водою і накрийте харчовою плівкою, поставте в тепле освітлене місце – сонячне підвіконня підійде ідеально.

Всі процедури сміливо виконуйте в простій п’ятилітровій пляшці, розрізаної навпіл – ніяких додаткових дій, включаючи пікіровку, виконувати не потрібно.

Коли паростки зійдуть, необхідно присипати землю між ними сумішшю з п’яти частин піску і 1 частини попелу для запобігання хвopoбu “чорна ніжка”.

Базилік спокійно росте на сонячному підвіконні і виростає в цілі зарості м’ясистої і корисної зелені!

Спробуйте посадити і виростити базилік таким чином на своєму підвіконні!

You cannot copy content of this page