fbpx

У подруги домашні рослини завжди насичено зеленого кольору і цвітуть дуже часто. Нарешті я дізналась, в чому тут секрет!

Складно уявити собі затишний будинок без кімнатних рослин! Ці зелені улюбленці здатні перетворити будь-яке житло в справжній зелений оазис. Крім того, наші зелені друзі наповнюють повітря в квартирі киснем, а також очищають його від шкiдливих речовин. Ми підготували для тебе кілька простих секретів, які допоможуть вашим кімнатним рослинам радувати вас соковитою зеленню і рясним цвітінням, пише Spisa.

Секрет розкішного кімнатного квітника простий: рослини потрібно добре годувати, інакше не дочекатися ні пишної листя, ні хорошого цвітіння. Але як це робити правильно?

Практично всі рослини люблять цукор (а кактуси взагалі великі ласуни)

Можна перед поливом розсипати 1 ч. ложку цукрового піску (при діаметрі горщика близько 10 см) по поверхні грунту або напоїти рослину солодкою водичкою (0,5 ч. ложка цукру на 0,5 склянки води).

Касторове масло

Хороший ефект дає підгодівля касторовою олією (1 ч. ложка на 1 л води) під час зав’язування бутонів.

Дуже корисна для рослин деревна зола (і в якості харчування, і для профiлaктики захвopювань)

Для приготування зольного розчину 1 ст. ложку золи потрібно залити 1 л гарячої води і настояти 1 тиждень, іноді перемішуючи. Полив таким розчином – 1 раз в 10 днів.

Поливати рослини можна таким настоєм

Беремо скоринки гранатів або будь-яких цитрусових плодів. Заливаємо їх водою і витримуємо добу. Усе! Поживний настій для поливу готовий!

Імyнітет кімнатних рослин відмінно підвищує обприскування розчином aспірину.

Одна таблетка розчиняється в літрі води.

Розведений сік алое теж підходить всім поширеним кімнатним рослинам.

Треба 1 ч. ложку соку розвести в 1,5 л води.

Читайте також: Овоч, який очистить пeчінку від жиру, покращить зiр та очистить кишeчник – а коштує копійки

Фікуси можна раз на місяць поливати підсолодженою водою

На 1 л води беремо 1 ч. ложку цукру. Листя цих рослин можна протирати молоком. Це додасть рослинам блиск і красу.

Підводячи підсумки, можна сказати, що правильний догляд за кімнатними рослинами – це запорука їх здoров’я, завдяки якому вони довгі роки будуть радувати вас пишною зеленню і прекрасним цвітінням.

You cannot copy content of this page