fbpx

“Потрійний дефіцит США”: долару пророкують дуже сильний обвал

Американський долар впаде на 30% через “потрійний дефіцит США”, що в підсумку призведе до неминучого — він втратить статус світової резервної валюти.

Такий прогноз озвучив мільярдер та інвестор Рей Даліо, при цьому багато фінансистів попереджають, що вже до кінця 2019 року долар увійде в спадну траєкторію, причому на багато років, пише “obozrevatel“.

“Тільки в цьому році ФРС піднімала ключову ставку тричі. Такі темпи подорожчання грошей поставили багато компаній у досить скрутне становище: брати нові кредити все дорожче, а треба й розплачуватися за старими боргами. Трамп уже піддав жорсткій критиці стратегію регулятора, заявивши, що ФРС “зійшла з розуму” і перетворилася на головну загрозу американській економіці”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ринок нерухомості вже відреагував на дії ФРС уповільненням, ціни на житло перевищили рівні, які передували кризі 2008 року. Аналітики не виключили того, що у 2019 році регулятор може взяти паузу, але, на їхню думку, ринку варто готуватися до плавного і поступового підвищення базової ставки.

За оцінками аналітиків JPMorgan Chase, зниження курсу долара почнеться до кінця наступного року і переломити спадний тренд американська валюта вже не зможе: падіння триватиме роками. На таку траєкторію виведе охолодження економіки США і пауза в циклі підвищення ставок ФРС у другій половині року.

“В остаточному підсумку нас чекає спадний рух долара протягом багатьох років. У другій половині наступного року, якщо ФРС дійсно візьме тайм-аут, економіка сповільниться, а решта світу стабілізується, ми станемо свідками зниження американської валюти”, — заявив глобальний стратег JP Morgan Габріелу Сантос.

За прогнозами економістів JPMorgan, економіка США сповільниться до 1,9%. “Зниження темпів зростання до 2% — сценарій, за якого долар чекає багаторічне падіння”, — констатували аналітики банку.

Читайте також: Зупинити істерику у дитини можна, задавши всього одне запитання!

You cannot copy content of this page