fbpx

Потужна стаття, яку варто прочитати усім, у кого ще є батьки! Мої найрідніші дуже постаріли

Справа не в тому, що вони вийшли на пенсію … Мій тато все ще працює і успішно дзвонить мені по скайпу. Моя мама веде «інстаграм», скидає злісні жарти в повідомленнях, і з особливою повагою ставиться до творців торрента. Справа в тому, що вони перетворилися в моїх бабусю і дідуся.

Я люблю їх, як і завжди, йду за порадою, коли упираюся в глухий кут і відчуваю підтримку в моменти слабкості, але тепер – головний я. Тепер в моїх руках меч, стріли і щит. Тепер я задаю рух.

Я не знаю, що саме розділило нас на до і після. Чи то здоров’я, якого майже не залишилося, слабка хода і важке дихання. Я бачу, як мама почитає забуватися. Як тато сповільнився і більше не здатний на глобальні рішення. Не знаю, кого час там лікує, але час точно нікого не щадить.

Можливо, їм неприємно це читати, але мої батьки дійсно постаріли. Зменшилися в зрості, погіршились в характері і перетворилися в слабаків. Вони як і раніше люблять мене, готові показати протезні ікла і зробити останній ривок, аби я був щасливий.

Часу дуже мало. Я став відчувати кожен рік. Будь-які три дні, які мені вдається провести з батьками, стали святом. Я обіймаю і цілую їх кожен раз, немов на прощання. Добре, тату! Як скажеш, мамо! Я поступився їм усім. Пробачив їм все. Тільки живіть.

Мій тато більше не китайська стіна, моя мама перестала бути Лао-цзи. Я боюся оступитися, і це правда. Мені часто не вистачає їх порад і рішень, і це правда. Мені здається, що якби вони були трохи молодші, я був би набагато вільніший, – і це правда.

Іноді я хочу зателефонувати їм, сказати, що нездужаю і втомився, що весь світ сьогодні проти мене і мені так хочеться забитися в кут, але вони більше не знають, як мене захистити. Тепер вони мої діти.

Бережіть своїх батьків!

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – pixabay.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page