fbpx

“Права і техпаспорт у смартфоні”: в Україні офіційно запустили додаток “Дія”

Міністерство цифрової трансформації 6 лютого 2020 року презентувало мобільний додаток “Дія”, який дозволить українцям користуватися багатьма державними послугами за допомогою смартфона.

На презентації виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який розповів, що відтепер для того, щоб показати поліції водійське посвідчення, достатньо відкрити електронний додаток “Дія”. Таким чином новий додаток повинен спростити життя українських водіїв, а також уберегти від штрафу за забуте посвідчення.

Аваков розповів, що за 2019 рік на автомобілістів склали 310 тисяч протоколів за те, що вони не мали при собі водійського посвідчення. Тепер же за наявності електронних водійських прав цього вдасться уникнути.

Мобільний додаток “Дія”, відтепер є в Apple Store (https://apple.co/31CzIJK) і Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.diia.app), дев’ять мільйонів українців зможуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.

Відео офіційної презентації:

Читайте також: Дві доби із найміцнішими морозами: синоптик повідомила якої погоди слід очікувати українцям під кінець тижня

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page