fbpx

Продали родичам машину. Домовились, що гроші ті виплачуватимуть поступово. Але крім завдатку за пів року ні копійки не отримали. Починаємо розмову – ображаються на нас, ніби ми в них останнє забираємо

Продали родичам машину. Домовились, що гроші ті виплачуватимуть поступово. Але крім завдатку за пів року ні копійки не отримали. Починаємо розмову, ображаються на нас, ніби ми в них останнє забираємо.

Ми з чоловіком накопичили на покупку нової машини, за стару перекупи давали зовсім копійки, тому вирішили, що продамо самі. І тут на сімейному святі про це проговорилися і моя тітка зі своїм чоловіком відразу запропонували викупити її у нас, попередивши, що будуть виплачувати суму частинами. Ми з чоловіком погодилися, і навіть зробили їм знижку.

Родичі змогли відразу нам віддати лише третина суми. Нас з чоловіком це влаштувало: гроші з продажу автомобіля ми збиралися витратити на ремонт квартири, до якого потрібно було ще підготуватися. Ми домовилися, що іншу частину боргу вони повинні будуть віддавати частинами, зі своїх зарплат. Підписали договір і передали стару машину їм в користування. Потрібно сказати, що машина дуже і дуже хороша. Мій чоловік автомеханік, тому абсолютно ніяких нюансів у авто не було. Нову ми взяли лиш тому, що стара для нас була уже замалою.

З тіткою у нас з чоловіком завжди були дуже хороші стосунки. Ми неодноразово просили у них допомоги, і вони нас завжди виручали, тому в останній момент укладання угоди не виникло ніяких підозр на тему того, що все може закінчитися плачевно.

У підсумку, після того як автомобіль був переданий в користування нашої рідні, ми прочекали 3 місяці, весь цей час сподіваючись отримати від них хоча б частину боргу (домовлялися про щомісячні платежі), але вони на зв’язок не виходили. До здійснення угоди вони дзвонили і писали нам, а тут у них раптом з’явилися якісь невідкладні справи. На дні народженні моєї двоюрідної сестри, ми нагадали тітці з дядьком про нашу угоду, на що отримали тільки закиди, в дусі: «Ну як можна за столом піднімати такі теми ?!». Після свята дядько нам віддав кілька тисяч, обіцяючи що незабаром у них з’являться гроші від продажу дачі, але потім вони з тіткою знову пропали. Через деякий час я через свою маму дізналася, що у них виникли якісь труднощі з документами, і тому угода по нерухомості відкладається на невідомий термін.

Ми стали при нагоді регулярно нагадувати тітці і її чоловікові, що нам потрібні гроші за нашу стару машину – вже вибрали всі матеріали для ремонту, які планували купувати на цю суму, знайшли через знайомих бригаду хороших робочих, і нам залишилося тільки за все заплатити. Родичі ж стали через це на нас ображатися і рідше з нами спілкуватися. Коли торкаємося цього питання – можуть розвернутися і піти, або кинути трубку.

Ми з чоловіком знаємо, що тітка з дядьком – люди не бідні, і що у них обох є стабільна робота. При бажанні вони б вже давно повернули нам борг, але мабуть думають якщо ми – родичі, то не станемо подавати на них до суду, і цим користуються.

Чоловік якось навіть зопалу запропонував їм повернути частину виплаченої суми в обмін на нашу стару машину, щоб була можливість продати її. Але наші родичі відмовилися, аргументуючи тим, що вже звикли на ній їздити.

Як викручуватися в ситуації, що склалася – ми не знаємо. Не будемо ж ми подавати на дядю з тіткою в суд.Але і подарувати їм залишок суми не можемо (ми не на стільки багаті). Як нам бути?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news. – заборонено.

You cannot copy content of this page