X

Приготуйте “полуничний мохіто” в банках – це краще, ніж вишневий компот на зиму

Strawberry lemonade, cocktail with ice and mint in glasses and jug with green background outdoors, copy space. Refreshing summer berry drink. Sparkling drink in glasses

Якщо ви ще не їли полуницю в цьому році, швидше біжіть за нею, а то можна і не встигнути. Сезон полуниці проходить, а у нас в запасі ще багато рецептів смачних заготовок з ягодами і фруктами на зиму. Крім десертів, які рятують від спеки, ми припасли для вас рецепт компоту, якому будуть раді і влітку, і взимку. А саме – полуничного мохіто, пише Копилка.

Як зробити мохіто

Зараз ви дізнаєтесь, як зробити мохіто в домашніх умовах в банках на зиму. Якщо ви в передчутті ароматного полуничного компоту, пропонуємо вам простий, але безпрограшний рецепт.

Можете сміливо подвоювати пропорції, інгредієнти в рецепті розраховані на одну трилітрову банку.

Складові:

  • 500 г полуниці;
  • 20 г лимона;
  • 10 г м’яти;
  • 300 г цукру;
  • 3 л води.

Приготування:

1. Помийте полуницю і видаліть хвостики.

2. Покладіть вимиту гілочку м’яти, 3 кружечка лимона і полуницю в банку. Банку простepилізуйте.

3. Закип’ятіть воду і залийте окропом банку з ягодами. Дайте настоятися півгодини.

4. Через півгодини процідіть настій в каструлю і додайте цукор. Варіть сироп, доки він не закипить і потім ще 3 хвилини.

Готовий сироп залийте в банку з полуницею і закрутіть прокип’яченою кришкою. Акуратно переверніть банку догори дном і замотайте ковдрою, після повного охолодження можна прибирати банку в комору до зими.

Читайте також: Більше цінності, ніж від самої полуниці: як встигнути заготувати полуничні хвостики

Ось як зробити безaлкoгольний мохіто, який обожнюють діти і дорослі, він не приторно солодкий і прекрасно втамовує спрагу. Такий компот ідеальний в спекотну пору року, досить дати йому охолонути і додати пару шматочків льоду. А якщо ще і заморозити коктейль, вийде натуральний заморожений сік – хороша альтернатива морозива з магазину.

Взимку ж це чудова альтернатива звичним нам компотам та гарячим чаям!

Сподобалось? Обов’язково поділіться з друзями!

iriska:
Related Post