fbpx

Притча про шрами, які залишаються, скільки б раз ви не вибачалися

Жив собі один дуже запальний і нестриманий молодий чоловік. І ось одного разу його батько дав йому мішечок з цвяхами і наказав кожного разу, коли він не стримає свого гніву, вбuти один цвях в стовп огорожі. Джерело

У перший день в стовпі було декілька десятків цвяхів. На іншому тижні він навчився стримувати свій гнів, і з кожним днем ​​число забитих в стовп цвяхів зменшувалося. Хлопець зрозумів, що легше контролювати свій темперамент, ніж забuвати цвяхи.

Нарешті прийшов день, коли він жодного разу не втратив самовладання. Він розповів про це своєму батькові і той сказав, що на цей раз кожен день, коли синові вдасться стриматися, він може витягнути з стовпа по одному цвяху.

Йшов час, і прийшов день, коли він міг повідомити батькові про те, що в стовпі не залишилося жодного цвяха. Тоді батько взяв сина за руку і підвів до огорожі:

Читайте також: ПРОЧИТАЙТЕ ЦІ РЯДКИ! ОСОБЛИВО ЯКЩО ВИ ДУЖЕ ЗАЙНЯТІ!

– Ти непогано впорався, але ти бачиш, скільки в стовпі дірок? Він уже ніколи не буде таким як раніше. Коли говориш людині що-небудь зле, у нього залишається такий ж шрам, як і ці дірки. І не важливо, скільки разів після цього ти вибачишся – шрам залишиться.

You cannot copy content of this page