fbpx

ПриватБанк розповів на що українці найбільше витратили грошей за час війни – звістка не з приємних

У травні в порівнянні з квітнем українці стали більше купувати товарів та послуг, оплачуючи їх банківськими картками. Про це повідомили у пресслужбі ПриватБанку.

Банк каже, що переважна частка карткових витрат українців йде на оплату продуктів харчування – у травні в порівнянні з квітнем вона збільшилася на 12,6% (до 21,3 млрд. грн.) та становить понад 50% загального обсягу оплат покупок картками.

У той же час значно зросли обсяги оплат у кафе і ресторанах – на 54% (до 2,3 млрд грн), магазинах техніки і електроніки (на 41% до 2,9 млрд грн) та мережах АЗС (на 27% до 1,23 млрд грн).

“Споживчий ринок поступово відновлюється після різкого падіння у перші тижні війни, зростання кількості покупок відбувається як за рахунок збільшення пропозиції торгових мереж та малого бізнесу, так і за рахунок активного зростання кількості торгівельних точок, які приймають картки до оплати”, – заявив керівник дирекції обслуговування бізнес клієнтів ПриватБанку Євген Заіграєв.

“На сьогодні безготівкова оплата на споживчому ринку є домінуючою перед готівкою”, – додав він.

Найбільшими темпами відновлюють товарообіг підприємці та малий бізнес – у порівнянні із квітнем на 20%, у загальнонаціональних торгових мережах обсяги оплат картками зросли на 16,5%, додають у банку.

Загалом у травні в мережі банку кількість активних торгових терміналів, які приймають оплату картками, збільшилася на 9% до 181,5 тисяч. При цьому, за останній місяць ПриватБанк підключив бізнесу 6 300 нових POS-терміналів, пише Економічна правда.

Фото: konkurent.ua.

06/16/2022

You cannot copy content of this page