fbpx

Радість дівчини стихла, коли з’ясувалося, що на сніданок Микита з’їдає чотири яйця, три тости з сиром, авокадо і ще свіжовичавлений сік вимагає: “Анька, без фрешу не можна починати день, давай свої апельсини сюди!”. Обід – стейк з тушкованими овочами – Микита по-хазяйськи взяв з собою на роботу, а ввечері вже цікавився: “Що на вечерю? Я після тренування ух який голодний! Пачки дві креветок точно з’їм”

Навіщо одружуватися під час кризи.

“Він занадто багато їсть”, – скаржиться на свого хлопця в соцмережах дівчина Аня. Аня ніколи не витрачала на їжу більше 5 тисяч в місяць, а тут за один тиждень життя з коханою вже “виклала сімку”. Якщо і далі так піде, то їй доведеться брати кредит, щоб зберегти стосунки.

“Спочатку Микита прийшов в гості з тортом і цукерками – і все сам же і з’їв, – згадує Аня.- Другий раз приніс каву, та так і залишився. Я була щаслива – ми разом!” Радість дівчини стихла, коли з’ясувалося, що на сніданок Микита з’їдає чотири яйця, три тости з сиром, авокадо і ще свіжовичавлений сік вимагає: “Анька, без фрешу не можна починати день, давай свої апельсини сюди!”. Обід – стейк з тушкованими овочами – Микита по-хазяйськи взяв з собою на роботу, а ввечері вже цікавився: “Що на вечерю? Я після тренування ух який голодний! Пачки дві креветок точно з’їм”.

І все ж Аня поки що намагається його радувати. Запікає сьомгу і індичку. Купує багато сиру, адже Микиті з його м’язовою масою потрібні “білкові перекуси”. Фрукти і овочі тягає з “Ашану” мішками. У неділю у спортсмена Микити cheat day, тобто їжа досхочу – він закидається шкідливою смакотою, а бідна Аня дивиться на це і підраховує, скільки грошей у неї залишилося до зарплати.

“Чому ти відразу не поставила вимогу, щоб порівну розділити витрати на їжу?” – цікавляться співчуваючі, хоча і цей поділ буде несправедливий, адже Микита і Аня – як Кріт і Дюймовочка: одному потрібно мішок їжі на добу, а другій вистачає і пів зернятка. Аня виправдовується: “Він же ніби як в гостях поки, речі не перевіз навіть. Незручно про таке говорити, а йому, мабуть, в голову не приходить, що все це грошей коштує”.

Мабуть, Микита живе з мамою і напевно впевнений, що жінці тільки в радість його годувати. А самій Ані духу не вистачає заїкнутися: “Не можу ж я людині шматком хліба докоряти”.

Така проблема зараз не тільки у Ані. “Мій чоловік багато їсть” – жіночі форуми забиті цими темами. “На сніданок я смажу оладки, – розповідає одна панянка.- З одного пакета кефіру у мене зазвичай виходить стільки оладок, що наїдається вся наша сім’я з чотирьох чоловік. А мій хлопець з’їдає все сам і, головне, через годину знову голодний! Він хороший , порядний, зробив мені пропозицію, але таке поглинання їжі мене лякає. Не хочу постійно стояти біля плити і боюся, що весь бюджет буде йти на продукти “. “Мій майбутній чоловік метає, як не в себе, – пише друга.- При цьому у нас з ним однакова зарплата. Підкажіть, як тактовно натякнути, що після весілля він повинен вкладати більшу частку на продукти, ніж я? Я взагалі на правильному харчуванні , мені його копченості та свинячі литки не потрібні!” Ці теми привертають і чоловіків: “Вам їжі шкода, жінки? А навіщо тоді заміж виходите? Порахуйте, скільки ви самі води витрачаєте в ванній!” На чоловіків тут же кидаються жінки: “О, ще один підкотив заступатися за собі подібних. Витри майонез з губ!” – і починається чергова інтернет-дискусія сторінок на 500.

Якщо вірити статистиці, через кризу на базових продуктах харчування зараз економлять 43 % людей зі 100. Може, це одні лише жінки? А за чоловіків економлять мами, бабусі і дружини, тому хлопці і чекають звично, що їм наллють борщу, подадуть гору котлет і компот? Жінки все ще подають, але вже рахують. Уже замислюються: чи виходити заміж? У ситуації, коли значна частина доходів іде на їжу, до шлюбу доводиться ставитися дуже серйозно…

Автор: Nataliya Radulova.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page