fbpx

Речі брендові. Ти собі таких придбати не зможеш. Ось ці повзунки чотириста гривень коштують. У них троє діток виросло. Поглянь, якщо не звертати увагу на плямки, то вони майже як нові

Дитина — це радість, але й клопіт. Чого тільки варто виростити її, виховати, одягнути та взути. Магазини дитячого одягу виставляють такі ціни, ніби речі шиються із золота. Більшість батьків для першої дитини купують новий одяг, а потім уже інші діти доношують. Часом родичі діляться “нажитим майном”.

Коли я купувала сину комбінезон, я ледь дар мови не втратила — він коштував дорожче за мій пуховик. Тільки свій верхній одяг я носитиму роками, а він — максимум, три місяці.

Діти дуже швидко виростають із одягу. Деякі матусі потім перепродують речі, щоб купити щось більше розміром. Якщо ж молоді батьки планують двох дітей, вони дбайливо складають речі і зберігають їх.

Однак що робити з непотрібними та зношеними речами? Викидати! Не всі це розуміють і продовжують передавати одяг по десятому колу. Свекрухи люблять діставати повзунки своїх синів та вручати онукам. І нічого, що вони розсипаються на очах.

Однак і молоді люди роблять такі фокуси. От минулого місяця сусідка передала нам цілий пакет дитячого одягу. Я зраділа, занесла їй гостинців, адже навіть домашні речі стануть у нагоді.

Коли я відкрила пакет, оторопіла. Звичайно, дарованому коневі в зуби не заглядають, але навіщо мені діряві шкарпетки та забруднені сорочечки? Я розумію, що діти чистенькі та здорові у неї, але то навіть не ганчірка для підлоги. Ще вона передала нам зламані ходунки, які не полагодити. Навіщо? Жаль викидати?

Була ще одна історія. Моїм знайомим родичі з іншого міста передали величезну коробку 20-річної давності. Я не говоритиму, скільки вони заплатили за доставку, але іграшки. на яких і фарби не залишилось, та поїдені міллю махрові штанці додому забирати не стали. Так відправники образилися. Бачите, рідня їх хотіла підтримати, бо у них іпотека, а ті ще кривлять носом.

От і я узяла ту торбу і віднесла назад подрузі. А вона дивиться здивовано:

— Речі брендові. Ти собі таких придбати не зможеш. Ось ці повзунки чотириста гривень коштують. У них троє діток виросло. Поглянь, якщо не звертати увагу на плямки, то вони майже як нові.

Я мовчки вийшла. Мені так неприємно стало. От до сліз. Краще вже у секонді придбаю і вимочу в оцеті, зате речі будуть чисті і без плям.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page